Vučić:Sačuvajte te novine, pa ćemo videti ko je lagao Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 10. 2018. 10:36:10

Sačuvajte te novine, sačuvaćemo i mi šta su pisali, pa ćemo vidimo ko je lagao, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara o napisima da je priča o subvencionisanim stanovima obična propaganda.

Beograd, 15. oktobra 2018. -  Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obratio medijima nakon razgovora o razvoju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.  FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

„Molim vas, sačuvajte te Ðilasove novine, sačuvaćemo i mi i šta su rekli predstavnici sindikata. Imam i sa državne televizije sačuvane delove gde se bog i batina Olivera Kovačević sprda sa Beogradom na vodi i tvrdi da neće postojati, a nikada nismo čuli reč izvinite za sve njihove laži“, objasnio je Vučić.

Istakao je da će za samo mesec dana početi izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, a da će u svih sedam gradova radovi početi do maja.

„Za pripadnike vojske, policije, BIA, Odeljenja za izvršenje krivičnih sankcija, krećemo još ovog meseca sa izgradnjom u Vranju Nišu, zatim slede Kraljevo, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Požarevac, Leskovac, Prokuplje i Čačak“, objasnio je on.

„Neće dugo vremena proći i moći ćemo da vidimo ko je lagao. Ispostaviće se kao i obično, i ljudi će moći da to vide“, rekao je Vučić.

Kazao je da umesto da neki pozdrave dobre stvari, kao što su smanjenje nezapsolenosti, javnog duga i slično, pokušavaju da te stvari pretvore u nešlo loše.

„Govorili su o sekretaru za kulturu u Beogradu, a u njihovo vreme nismo imali muzeje. Sve ono što ste ugasili, zatvorili, opljačkali neko danas podiže i daje građanima da mogu da koriste“, poručio je on.

Vučić je kazao da ne ume da se bavi propagandom, i da se time, kao i lažima i neistinama bave njegovi protivnici.

Pozvao je sve, koji imaju pitanja da postave, jer je bio optužen da je navodno izbegao škakljiva pitanja, da dođu i pitaju ga šta god hoće, a on će odgovoriti, kao i do sada na svako pitanje.

„Ali, nema pitanja kojim je moguće da pokažu da su neuspešni oni koji su uspešni“, naglasio je Vučić.

 

Vučić: Patrijarhove reči lepe,ali i obavezujuće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je patrijarhu SPC Irineju na izjavi da se predsednik „kao lav“ bori za Kosovo i Metohiju i poručio da su te reči lepe, ali i obavezujuće.

„To su koliko lepe, toliko i veoma obavezujuće reci, veoma važne i veoma obavezujuće i boriću se za interese našeg naroda na KiM svim srcem i svom snagom, kao što sam se i do sada borio“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je naveo da ne može da zna da li će njegova borba za južnu pokrajinu uvek biti u saglasju sa nekim ljudima koji bi da sanjaju snove koji su nemogući, nerealni i istakao da će se boriti za Srbiju, za KiM i pre svega za interese i budućnost našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje kako u odnosu na patrijarhovu vidi izjavu Vuka Jeremića da ga treba spreciti da se dogovori sa Prištinom oko Kosova, jer će, kazao je Jeremić, Vucić to kapitalizovati, predsednik je kazao da bi prvo on trebalo da odgovori na pitanje odakle mu pet miliona evra na računu, pa tek onda da deli lekcije o poštenju.

„Neka se nađe neki od “nezavisnih“ novinara da ga pita odakle mu pet miliona evra na računu, jesi li ti trgovao gasom, oružjem, kakve si lopovluke pravio pa pet miliona evra na svoj racun dobio“, kazao je Vučić.

„Pet miliona evra mu lopuže prebacile na račun, a on nam još soli pamet o poštenju i ne znam cemu već“, kazao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana