Vučić:Obaveza Srbije da pomaže Srbe van matice Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 21. 08. 2018. 16:02:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, i istakao da će Srbija uvek biti uz svoj narod, a da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona.

 

Vučić je sa Mandićem razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet.

Posebno je naglasio, doidaje se, važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući određene mere za koje je uveren da mogu biti delotvorne.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obe zemlje i stabilnost regiona, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana