Vučić: Jedno sam siguran – rešenje neće biti bezbolno za Srbe Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 04. 2018. 18:04:22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da još nema predlog rešenja za KiM, da nije siguran da će ispoštovati da to rešenje ponudi do kraja aprila, ali je obećao da će na njemu sigurno raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, uz konstataciju da ono sigurno za Srbe neće biti lako.

vucic-betaphoto-0304

Vučić je na pres konferenciji koju je imao s premijerom nemačke pokrajine Banen Virtenberg Vindfirom Krecmanom odgovarajući na pitanja novinara rekao da će predlog, ako to bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju Srbije, ali i da garantuje da će vredno raditi kako bismo se približili kompromisnom resenju i postigli dogovor.

Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i čekaju bolja vremena…

„Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i losija vremena“, poručio je, dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom.

Primetio je, međutim, da sa kakvim god rešenjem da izađe, uveren je da će ono biti docekano „na nož“, i to svuda u okruženju, i u svetu, ali posebno ovde u Srbiji.

„Ako zaista želite rešenje onda morate najpre da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Jer, nije mi cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljnim građane Srbije, ali ne tako da građani Srbije i dalje ne budu srećni, već da dobro znaju šta im je rešenje, a da njime ne budu poniženi“, poručio je prešednik Srbije.

U svakom slučaju, dodao je, na tom će resenju raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se resenje pronađe.

„Jedino u šta sam siguran je da ono neće biti bezbolno za nas Srbe“, zaključio je.

 

Ne mogu da komentarišem nečije želje za teritorijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić izjavio je danas da mu je od komentarisanja tuđih želja za nekim teritorijama važniji razgovor sa prijateljima iz Nemačke o investicijama i o tome kako će naš narod da živi.

Predsednik Srbije je to rekao odgovarajući na pitanje novinara, u vezi sa izjavom kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je juče izjavio da će auto-putem Priština-Gnjilane-Belo brdo biti povezana „Anamorava“ (Kosovsko pomoravlje) sa, kako tvrdi, „istočnim Kosovom“ (Opštine Preševo i Bujanovac)

„Nisam u stanju da prokomentarišem kolike su nečije želje za nekim teritorijama. Mnogo mi je važnije da sa našim prijateljima iz Nemačke razgovaramo o investicijama i o tome kako će naši ljudi da žive, umesto o nečemu što je nekome bilo važno pre sedam vekova“, poručio je Vučić na pres konferenciji nakon sastanka sa premijerom nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfridom Krečmanom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana