Vučić:Ja sam za razgraničenje sa Albancima Tanjug, Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 09. 08. 2018. 11:25:51

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima i sveobuhvatno rešenje kosovskog problema, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On ističe da je teritorija za koju se ne zna kome pripada uvek izvor potencijalnih sukoba i problema. Opoziciji poručuje da je suština u tome da se ne može pobeđivati samo kritikom, a bez politike i sadržaja, a hrvatskom narodu da ne mora da brine, jer mu ne pada na pamet da se kandiduje u Hrvatskoj, iako mu, kako kaže, tamo popularnost stalno raste.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

„Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima“, rekao je Vucicć novinarima u Šidu.

„Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema“, objasnio je.

Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže i primećuje:

„Za tango je potrebno dvoje“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić:Izbori i referendum – možda 4. novembra, ali dogodine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikakvih izbora, niti referenduma neće biti 4. novembra, kako to „prognozira“ Vuk Jeremić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su možda Jeremiću rekli iz katarske ambasade da će 4. novembra biti izbora i referenduma, i upitao: „čemu izbori i kojim povodom i da li se možda toga dana Jeremić vraća iz Njujorka ili Irske?“.

„Zapamtite, možda 4. novembra dogodine. Ove neće sigurno“ rekao je Vučić i dodao da je to možda javljeno od strane CIA ili nekih sličnih i da se slušaju gluposti svaku dan od strane nesrećnika koji ne znaju šta će sa sobom.

Ironično je primetio da samo „hrabri“ ljud poput Jeremića za bilo koju žemu mogu da kažu da je „kreatura“, kako je Jeremić nazvao premijerku Anu Brnabić.

Brnabić je, primetio je, 10 puta pametnija, 50 puta časnija, stručnija u svemu od Jeremića, koji ništa nije radio osim što je trošio pare građana Srbije, radio protiv svoje zemlje i razorio priliku da sačuvamo KiM.

Dodao je i da ti što pominju da su veliki favoriti na izborima imaju da ponude samo laka rešenja i obećanje da će sve biti u redu kada dođu na vlast, a to pričaju godinama.

„Oni neka pobeđuju na svim izborima na rečima, a kada se broje glasovi onda je to obično drugačije“ rekao je Vučić.

Vučić: Ponosan sam što u Srbiji ne vlada jednoumlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je ponosan što u Srbiji ne vlada jednoumlje i što svako može da kaže šta hoće, a da činjenice sve govore o njegovom radu.

Vučić se, prilikom obilaska fabrike u Šidu, osvrnuo na optužbe opozicije da su neki mediji u službi „fašističkog režima“.

„To najbolje govori o onima koji su tako nešto rekli. Svaka reč koju izgovore protiv naroda govori o njima. Zamislite da sam to rekao ja protiv njih i Šolakovih medija, kakvu bi hajku i harandu podigli po celom svetu“; rekao je on.

Vučić je naglasio da ljudi i zaposleni u medijima, koje optužuju na takav način iz redova opozicije, dobro umeju da prepoznaju i vide rezultate.

Kazao je da bi opozicija očigledno volela da nas vrati u vreme jednoumlja, kao što je bilo ranije kada nijedna informacija koja nije bila u njihov u korist nije mogla da prođe.

„Danas imate jednog kablovskog operatera i televiziju koji 24 sata rade protiv predsednika, a novina koliko hoćete. Ja sam ponosan i srećan što svako može da kaže šta hoće, a činjenice sve govore. Putevi, plate i penzije sve govore“, naglasio je on.

Vučić je izrazio uverenje da će uskoro penzioneri biti zadovoljni i da je uveren da će to biti i medicinske sestre, lekari, vojnici i mnogi drugi.

Sid, 9. avgusta 2018.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (D) pozdravlja se sa okupljenim gradjanima. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obisao je danas fabriku za preradu mesa Srem Sid, kao primer uspesne privatizacije iz stecaja i firme kojoj su zahvaljujuci novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamosnje trziste. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Vučić: Sve će biti rešeno u skladu sa zakonom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će pitanje nelegalnih objekata na Kopaoniku biti rešeno u skladu sa procedurama i zakonom.

Vučić je u Šidu, zamoljen da prokomentariše neuspeli pokušaj rušenja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, kao i šta misli što ministar odbrane ne smatra da je trebalo da spreči nelegalnu gradnju na strateški važnom prostoru u blizini Kosova, rekao da je Kopaonik od velikog značaja za nas.

„Za nas je ceo Kopaonik od velikog značaja i to nema veze sa nelegalnim objektima. Mi ćemo postupati u skladu sa zakonom, iako nisam čovek oduševljen rušenjem, već time kada neko nešto gradi“, rekao je on.

Ukazao je da Kfor na 300 metara od Pančićevog vrha patrolira i ulazi i na 180 metara.

Vučić je poručio da će mnogi biti razočarani, posebno oni koji misle da bez vlasti upravljaju Srbijom, dodajući da će ovaj problem biti rešen u skladu sa procedurama i zakonom.

One Response to “Vučić:Ja sam za razgraničenje sa Albancima”

  1. ljubica kaže:

    Niko se ne razgranicava sam sa sobom. Celo Kosovo je srpska teritorija samo je privremeno okupirana. Ne treba nIkakvo razgranicenje. I velika Kina je tek posle skoro 100 godina resila pitanje Hong Konga koji se vratio matici. Makao takodje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana