Vučićević: Napadaju jelku, a Beograđane podzemnim kontejnerima zadužili za 250 miliona dinara Pink

BeogradBeograd Pocetna 23. 12. 2017. 11:14:09

Urednik „Informera“ govorio je o navodnoj aferi „novogodišnja jelka“ i istakao da je jeftinija nego što mnogi govore, te da nema razloga za raskidanje ugovora sa firmom, koja je inače domaća.

vucicevic-pink

Glavni i odgovorni urednik lista „Informer“ Dragan J. Vučićević, gostujući na TV Pink,  podsetio je da je 169 miliona dinara potrošeno na podzemne kontejnere od strane Dragana Đilasa, a da sa kamatama kontejneri koštaju više od 250 miliona dinara.

– U pismu Đilas i svi koji kritikuju jelku kažu da su uradili mnogo za GSP i da su kupili autobuse. Jedan Solarisov autobus plaćen je 280 hiljada evra, a svi zajedno koštali su 65 miliona evra. Ikarbus je ponudio 50.000 evra manje na tenderu, ali je ponuda odbačena. Tako je uništen srpski Ikarbus i srpska privreda. Danas na sreću ponovo kupujemo Ikarbus autobuse – rekao je Vučićević za Pink.

– Tužilaštvo je pokrenulo istragu o jelci, a tri godine ne pokreće istragu o tome odakle Vuku Jeremiću stan od milion evra na Vračaru. Zašto to nije tema? Odakle Saši Jankoviću Audi A8 od 120.000 evra ili odakle mu gliser? O tome se ne priča, ali glavna tema je jelka – kaže Vučićević.
Da nije uložen novac u novogodišnju rasvetu, kako ističe, mnogi bi pitali zašto to nije učinjeno.

– Danas na Terazijama teško možete da čujete srpski jezik. Sve vrvi od stranaca! Beograd je najlepše okićen grad u regionu i zato je gradska kasa u suficitu. Siniši Malom svi priznaju da je smanjio dug Grada Beograda za 500 miliona evra. Uradio je veliki posao za Beograd i žao mi je što ga neki nisu energičnije branili. Jelka je danas velika afera, ali niko ne zna da nije plaćena 83.000 evra kao što se govori, već 69.000 evra sa ukrasima i garancijom od 10 godina. Zbog medijske hajke nije nas koštala ništa – podsetio je Vučićević, dodajući da je jelka visoka 17,5 metara, a široka 6,30 metara.

Na jelci se nalazi 17.530 led dioda i ukrašena je sa 680 komada ukrasa.
– Dobio sam informaciju direktno iz firme Keep Light i svako ko je hteo mogao je da dobije informaciju o jelci. Keep Light je firma koja postoji od 1997, a posluje sa gradom od 1999. godine. Dragan Đilas i Nenad Bogdanović su upravo od ove firme kupili najviše proizvoda, iako je nazivaju naprednjačkom – rekao je Vučićević.

On je rekao da je na tenderu nuđena estonska jelka od 60.500 evra, poljska od 80.985 evra, a da jelka domaće firme košta 69.000 evra sa porezom i carinom.

– Prošlogodišnja jelka je plaćena 83.000 evra, a ova jeftinija je otvorila ideju za napad pred izbore. Siniša Mali je odreagovao tražeći poništenje ugovora, mada bez razloga. Firma Keep Light rešila je da pokloni jelku i izbegne medijsku hajku – rekao je Vučićević.

Poređenja radi, kako je istakao, jelka u Rimu plaćena je 48.600 evra, ali je reč o prirodnoj jelci koja iz tog razloga traje samo jednu godinu. Jelka u Varšavi košta 97.000 evra, u Italiji je za jelku visine 31 metar plaćeno 400.000 evra, rekao je urednik “Informera”.

One Response to “Vučićević: Napadaju jelku, a Beograđane podzemnim kontejnerima zadužili za 250 miliona dinara”

  1. Sloba kaže:

    A di je jelka od prosle godine od 83.000 evra?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana