Vučić: Bilo bi dobro da 2018. raspetljamo kosovski čvor Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 31. 12. 2017. 11:25:46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi bilo dobro kada bismo uspeli da do kraja 2018. godine „raspetljamo kosovski čvor“, ali poručuje da nije optimista po pitanju postizanja obostrano prihvatljivog dogovora sa Albancima.Srbija će se u 2018. boriti za nova radna mesta, smanjivati nezaposlenost i to se podrazumeva, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.“Samo se plašim da ćemo morati da uvozimo radnike iz nekih drugih zemalja, ali da dođe i to vreme, pa ćemo tu brigu da brinemo“, rekao je Vučić za Radio Beograd 1.

Vucic.jpg-greb

„I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila“, rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj „Večernje novosti“.

Predsednik Vučić smatra da je preduslov za pomeranje s mrtve tačke dobra volja i Srba i Albanaca. On ističe da bi istorijska stvar bila da postignemo dogovor s Albancima i to bez sukoba. „Ako to postignemo biću veoma ponosan na to svoje političko nasleđe, bez obzira na to kako bi mi politički bilo suđeno u današnje vreme, misleći na to kako će to biti tumačeno u budućnosti“, naveo je predsednik Srbije.

Vučić objašnjava da je svestan da bi bio „prokazan u najvećem delu srpske javnosti“ od prvog trenutka kada bi se došlo do takvog kompromisa, ali naglašava da bi „za dvadeset godina bio slavljen“.

Upitan da li je za njega apriori neprihvatljivo da Kosovo dobije stolicu u UN, Vučić odgovara da misli da je to nemoguće, „osim ako ne postignemo neku drugu vrstu istorijskog sporazuma kojim bi Srbi bili zadovoljni“. „Ovako je apsolutno neprihvatljivo“, poručuje Vučić.

Izbori u BG: Daćemo sve da pobedimo tajkunsko-lopovsku koaliciju

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da na beogradskim izborima očekuje velike pritiske strane i tajkunske mašinerije, ali poručuje da će se učiniti sve da bude pobeđena ta „tajkunsko-lopovska koalicija“.

Upitan ko je u to konkretno uključen, Vučić je rekao da se „najpoznatiji tajkun u Srbiji hvali da je on taj koji je spojio Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Ðilasa, kao što je nekada pravio vladu između demokrata i socijalista“…

U 2018. tektonske promene i čistke, pre svega u SNS

Nova 2018. doneće tektonske promene i čistke, pre svega naprednjacima, poručuje predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja funkcionera vlade i SNS, u intervjuu „Srpskom telegrafu“, Vučić je rekao da je „borba protiv lopovluka i onih koji su zainteresovani samo za lično bogaćenje biće beskrupulozna…

Nezavisnost je naš interes, i Rusiji je to važno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je naš interes, a Rusiji je zaista važno, da Srbija bude vojno neutralna i da ima samostalnost i nezavisnost u odlučivanju.

„Želimo dobre i čvrste odnose u budućnosti, i to ne tradicionalne, istorijske i kulturne veze, kako bi to neko želeo da ograniči, već dobre političke i ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom. Ne zaboravite, jedna stvar će ući u istoriju, a to je odluka od 8. jula 2016. Zahvaljujući predsedniku Putinu, Lavrovu i Čurkinu, Srbi nisu, jedini, uz jedno afričko pleme, proglašeni za genocidni narod“, rekao je Vučić, koji je nedavno boravio u poseti Moskvi…

Nema boljeg životnog standarda bez mira i stabilnosti

Nema boljeg životnog standarda ako nema sigurnosti, bezbednosti i mira, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„I ljudima to zvuči kao floskula, ali je mnogo važnije ocuvati mir, posebno u regionu u kojem se, kako to reče Emir Kusturica, pomno gaji ljubav prema mržnji“, rekao je Vučić u intervjuu za praznično izdanje „Večernjih novosti“…

Vučić: Plašim se da ćemo morati da uvozimo radnike

Srbija će se u 2018. boriti za nova radna mesta, smanjivati nezaposlenost i to se podrazumeva, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.

„Samo se plašim da ćemo morati da uvozimo radnike iz nekih drugih zemalja, ali da dođe i to vreme, pa ćemo tu brigu da brinemo“, rekao je Vučić za Radio Beograd 1.

Kako je istakao, Srbija će u 2018. čuvati svoju nezavisnost, nastaviće svoje reforme na evropskom putu, sačuvaće mir i stabilnost i ekonomski će da napredovati.

„Dakle, Srbija će umeti da očuva svoje javne finansije, ubrzano će da napreduje i mislim da je to nešto što je najbolje, najvažnije i dobra vest za građane“, rekao je predsednik.

Mlade naučnike, naveo je Vučić, Srbija neće lako sačuvati, ali će se „boriti da ih proizvede sve više, a onda i da ih čuva“.

Ako Brnabić zatraži rekonstrukciju imaće moju podršku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da nesuglasice među ministrima nisu dovoljan razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ističe da će premijerka Ana Brnabić, ukoliko oseti da je neophodna rekonstrukcija Vlade, imati njegovu podršku.

„Za mene (nesuglasice među ministrima) nije dovoljan razlog za raspisivanje parlamentarnih izbora“, rekao je Vučić u novogodišnjem intervjuu Srpskom telegrafu, odgovarajući na pitanje voditelja TV Pink Srđana Predojevića da li smatra da su česte nesuglasice između ministara posledica nedostatka njegovog autoriteta, jer nije više premijer, i da je to dovoljan razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora…

Kosovo 2018. neće dobiti stolicu u UN

Kosovo 2018. neće dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući u novogodišnjem intervjuu Srpskom telegrafu na pitanja 27 ličnosti iz različitih sfera društva.

Na pitanje Ðođa Vukadinovića, samostalnog poslanika, da li misli da će Kosovo u 2018. dobiti stolicu u UN, Vučić kaže da neće…

2018. samo izbori u BG,najozbiljniji protivnik – Mišković

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će 2018. godine biti održani samo beogradski izbori, a kao najozbiljnijeg protivnika aktuelne vlasti vidi Miroslava Miškovića.

„Onaj koji je tu stvarno glavni, koji je opredeljujući faktor i njihov šef, onaj koji ih ujedinio unutar te koalicije to je Miroslav Mišković. On je najozbiljniji protivnik. On je tata i Ðilasu i Jeremiću i Jankoviću“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Prve televizije koga vidi kao veću konkurenciju na izborima, Ðilasa ili Šapića.

Na pitanje kako vidi izjavu Vuka Jeremića da ni nacionalna, ni građanska Srbija ne mogu same, zasebno da ga pobede, Vučić je rekao da je to zato što njihova poitlika nikada nije ni postojala.

„Ali, on bi malo da vodi nacionalističku politiku, ali mu trebaju pare sa ove druge strane…Ali, nikako da odgovori odakle mu milion evra za stan i sedam miliona evra za kampanju, niti ga ko pita“, primetio je Vučić.

Na opasku da nikako ne govori ko će biti kandidat SNS za gradobnačelnika, rekao je da je njegova stranka već izgubila od Miškovića, Ðilasa, Jeremića i Jankovića.

Janković je, primetio je, onaj što je na RTS bio na ratištu, a u Knez Mihajlovoj je zaboravio da je bio na ratištu.

Nije odgovorio ko će biti prvi na listi SNS, ali je sigurno da će biti neko ko može da dobije poverenje ghrađana.

Siniša Mali, istakao je, svakako neće biti, iako je dobro radio svoj posao.

„Mi smo unapred razumeli da je Mišković nepobediv u Beogradu, ali ćemo da se borimo“.

Ponovio je da ne razmišlja o vanrednim izborima, jer smatra da nema razloga za njihopvo održavanje, iako ga, kako je naveo, Nebojša Stefanović neprestano ubeđuje u suprotno.

„Nisam sklon da prihvatim Nebojšinu ideju, a Dačić i Vulin, koji se takođe zalažu za vanredne izbore, nisu članovi moje stranke. U Srbiji je vreme za normalno obavljanje izbora i imaćemo ih 2020. za parlament“, rekao je.

Biće, napomenuo je, svakako još lokalnih izbora, ali to, kaže, njegove političke protivnike ne zanima, jer, očigledno, nema para.

„Njih zanima da idu na izbore i da naprave rezultat samo tamo gde mogu da stave ruke u med, gde mogu da zavuku šake u kasu građana nečijih, da bi bili još bogatiji, a da bi njihove tajkunske mecene mogle da žive još bolje“, zaključio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana