Vučica trenutno u Beo zoo vrtu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 12. 05. 2018. 19:34:34

Vučica, koja je izazvala veliku uznemirenost kod stanovnika Mirijeva gde je viđena juče kako šeta ulicama, sada se nalazi u Beogradskom zološkom vrtu. Trenutno je smeštena u karantinu  i čeka detaljnije veterinarske preglede, kažu u Veterini Beograd, a o  tome gde će trajno biti smeštena odluku će doneti veterinarska ispekcija.

zoo-vrt.jpg1

Nakon što je pre tri dana odjeknula Vest da ulicama Beogradskog naselja Mirijevo šeta vučica, direktor Veterine Beograd Budimir Grubić kaže za Studio B da je ona brzom i efikasnom reakcijom nadležnih i obučenih za te intervencije iz Veterine Beograd locirana, uspavana, a zatim prebačena u ZOO vrt.

Vučica je dobila poseban kavez i u dobrom je stanju, a u planu je da se urade kliničke pretrage i vakcinacija protiv besnila.

Još uvek se ne zna odakle je stigla i kako je završila na ulicama Beograda. Vučica je bila mirna prilikom hvatanja, što može da ukazuje da je bila nečiji kućni ljubimac.

Grubić kaže da nikog nije napala i da se sve završilo na najbolji mogući način, ali još uvek, dok se ne izvrše dodatne laboratorijske analize, ne može sa sigurnošću da potvrdi da li je skotna ili ne.

Veterinar Jožef Ezved je rekao da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju.

„Ja sam više nego ubeđen da je bila ljubimac jer se divlji vuk ne bi ovako ponašao, pobegao bi. Ona je dugo bila u blizini ljudi koji su učestvovali u akciji hvatanja i nije pokazivala znakove agresivnosti“, potvrdio je i veterinar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 13°C

Sumaglica

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana