Vučić zahvalio Bozaju na saradnji Studio B

Pokrajinski 2016Politika 17. 11. 2016. 13:27:59

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Mehmeta Kemala Bozaja, kome je zahvalio na posvećenom radu na unapređenju odnosa Srbije i Turske.

ambasadorTurske

Premijer je turskom diplomati posebno zahvalio na svemu što je učinio u promociji srpske ekonomije i naše zemlje kao atraktivne destinacije za turske investicije, pomogavši time Vladi Srbije u naporima da obezbedi rast privrede.

Srpski premijer je rekao da je ambasador Bozaj, tokom diplomatskog mandata, uradio sjajan posao za svoju zemlju, ali i za interese Srbije i njenih građana.

„Turske kompanije u Srbiji, zahvaljujući angažovanju ambasadora Bozaja, sada zapošljavaju 7.000 ljudi“, naglasio je premijer Vučić i dodao da je poseban kvalitet to što su turski privrednici novac investirali i u nerazvijene krajeve Srbije.

Ambasador Bozaj je zahvalio premijeru Vučiću na izvanrednoj saradnji koju je imao sa Vladom Srbije.

On je rekao da polaže mnogo nade u nastavak saradnje dveju zemalja, kao i to da je uveren da će novi ambasador Turske nastaviti da doprinosi razvoju saradnje, posebno ekonomske.

Ambasador Bozaj je naglasio da će i na svojoj novoj dužnosti doprinositi razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja, kao iskren prijatelj Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 7°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana