Vučić za RTS: Hoćemo ekonomski snažnijeg i jačeg Srbina na KiM Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 08. 09. 2018. 20:24:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tokom današnje posete Kosovu i Metohiji dao ključne smernice šta će Srbija da čini u narednom periodu, a to je da omogući da Srbi budu ekonomski jači i snažniji, dodajući da je njegov posao da pokuša da ispravi greške koje je Srbija načinila u prethodnom periodu.

„Hoćemo ekonomski snažnijeg i jačeg Srbina na Kosovu i Metohiji, hoćemo da Srbija pomogne više jer nije više u stanju bankrotstva kao što je bila od 2008. do 2014. godine. Srbija danas ekonomski raste i napreduje punim jedrima najbrže u Evropi zajedno uz Poljsku“, rekao je Vučić za RTS.

Na konstataciju da je u ovom trenutku mala šansa da će međunarodna zajednica pristati na kompromis koji bi postigli Beograd i Priština, Vučić je ukazao da je to, između ostalog, posledica silnih grešaka koje su neki prethodni na vlasti uradili po pitanju KiM.

„Plaća se cena za greške i pogrešne poteze. Moj posao je da pokušam da ispravim greške,a ne da spavam i čekam da prođe vreme“, naglasio je predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti