Vučić u „Ćirilici“: Štrajkači imaju obavezu i prema građanima Srbije Happy

EkonomijaEkonomija Pocetna 10. 07. 2017. 21:26:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se nada da će rešenje za štrajk radnika Fijat Srbija biti nađeno. Predsednik je u „Ćirilici“ na Hepi tv rekao da može da se složi da su plate od 42.000 dinara nedovoljne, ali je ukazao da alternativa može biti da radnici u Kragujevcu ostanu i bez toga.

Vučić-Ćirilica-happy

Gostujući u emisiji „Ćirilica“ kod autora i voditelja Milomira Marića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah se dotakao goruće teme, kao što je štrajk zaposlenih u kompaniji „Fijat“ u Kragujevcu.

– Svi mi u Srbiji smo pomogli da dobijete zaposlenje. Imate obavezu i prema njima. Nadam se da će se sve završiti kako treba i u najkraćem mogućem roku. Predsednika sindikata sam upoznao i smatram ga razumnim čovekom.

Istakao je da će premijerki Ani Brnabić u ovome pomoći koliko god je potrebno.

Podsetio je da ovaj štrajk već košta, a da bi nastavak mogao da nas „košta“ možda i 0,1 odsto rasta BDP, jer je reč o 440 vozila dnevno.

Vučić se potom osvrnuo i na natalitet u većim gradovima naše zemlje, gde rezultati uglavnom pokazuju porast u odnosu na prošlu godinu.

Kada je reč o međunarodnim odnosima, Vučić je ponovio stav Srbije.

– Mi smo vojno neutralni.  Naš put vodi ka Evropskoj uniji, ali ostajemo čvrsto opredeljeni da imamo dobre odnose sa Kinom, čelične odnose sa Kinom… Zamolio sam Angelu Merkel da razume našu poziviju i rekla je „razumem vas“. Ljudi moraju da znaju da 70 odsto robe izvozimo u EU. Mislim da tako treba da se ponašaju premijer i predsendik jedne zemlje.

Govoreći o ljudima koji su ostavili traga na njegovu političku karijeru, Vučić je rekao:

– U političkom smislu najveću zahvalmost dugujem Nikoliću i Dačiću. Međutim uticaj koji je na mene ostavio Lazar Krstić je nešto posebno. On je danonoćno vršio pritisak na vladu da se konsoliduju javne finansije posle katastrofalnog perioda. Izveštaj koji je on dostavio još 2012. godine najbolje govori u kakvom je stanju bila država i kako smo kasnije uspeli da je izvučemo iz teške finansijske situacije. Noćima nisam spavao zbog tih podataka. Znao sam da se mogu osloniti na penzionere i na radnike i koji razumeju šta je država. Jedino nisam bio siguran kako će predsednik Nikolić da reaguje. On je podržao mere štednje. Slično je bilo i sa koalicionim partnerom, gde je Dačić posle četiri sata razgovora prihvatio da idemo tim putem konsolidacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 23°C
Min: 18°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana