Vučić u dvodnevnoj poseti Bakuu Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 21. 05. 2018. 00:01:13

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas će boraviti u dvodnevnoj poseti Azerbejdžanu gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim i drugim zvaničnicima, a tokom posete biće potpisano i više sporazuma koji će doprineti jačanju odnosa dve države.

predsednistvosrbijezgrada03122015

 

Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije u kojoj će biti i nekoliko ministara, odmah po dolasku u Baku prvo će prvo imati sastanak sa domaćinom – predsednikom Azerbejdžana.

Oni će, prema informacijama Tanjuga, u palati Zugulba prvo imati susret tet-a-tet, a potom će se pridružiti plenarnom sastanku delegacija dve zemlje.

Kako saznaje Tanjug, očekuje se da dva predsednika potpišu Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Prvog dana posete Vučić će imati sastanak i sa predsednikom Vlade Azerbejdžana Novruzom Mamadovim, dok će Alijev za goste iz Srbije prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posete Vučić će se sastati sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajom Asadovim, ali i sa azerbejdžanskim privrednicima.

Takođe, Vučić će prisustvovati otvaranju „Centra za srpski jezik i kulturu“ u Bakuu kada će mu biti uručen i počasni doktorat.

Uobičajeno je da gosti azerbejdžanskog rukovostva iz sveta obiđu Spomenik Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i Starog grada, pa se očekuje da će to biti na agendi i posete srpskog predsednika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 13°C

Sumaglica

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana