Vučić: Srbija dobija 9 helikoptera, plaća sve „u dan“ Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 25. 06. 2019. 15:13:36

Predsednik  Vučić izjavio je da je ponosan na našu zemlju, jer je izašla iz krize i postala pouzdan partner svetskim kompanijama, poput Erbasa, od kojeg je preuzela prvi od devet helikoptrera H145M.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Vučić je na sajmu naoružanja rekao da je ukupna vrednost devet helikoptera koje nabavljamo od Erbasa 105 miliona evra i da Srbija svoje obaveze plaća bez dana kašnjenja.

On je rekao da su helikopterri opremljeni različitom opremom i naoružanjem, te da je pet namenjeno za vojsku, a četiri za policiju.

Naručene su jos tri „super pume“, najbolji i najskuplji helikopteri, što je ukupno 12 Erbasovih helikoptera, rekao je Vučić i najavio da će biti još narudžbina za tu kompaniju.

„Mi ćemo ove godine dobiti više helikotpera nego što smo ih imali u naoružanju vojske i policije u prethodnim decenijama. Onda vam je jasno koliko je Srbija napredovala u fiansijskom smislu i koliko može opreme da obezbedi“, rekao je Vučić navodeći da je to važno u budućnosti i zbog vanrednih situacija, kao i zbog boljih uslova za očuvanje integriteta i odbrane zemlje.

On je zahvalio izvršnom direktoru Erbasa što je prvi helikopter stigao na vreme i poručio i da će Srbija kao odgovorna država plaćati takođe sve na vreme i imati zadovoljstvo da i dalje sarađuje sa francuskom kompanijom.

„Mi ćemo ove i sledeće godine nabaviti 19 helikoptera, a zajedno sa dva od pre dve godine, biće ukupno 21 helikopter. Imamo nešto i od ranije u policiji i vojsci“, rekao je Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana