Vučić sportistima: Država uz vas, u Tokiju 12 medalja Tanjug, Studio B

SportSport Pocetna 06. 03. 2018. 09:35:06

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je svetsku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, zahvalio se što su na najbolji način predstavljali svoju zemlju i obećao dalju pomoć države.

vucic-sportisti-tanj

foto Tanjug

Vučić je rekao da će država učiniti sve da sportisti imaju maksimalnu pomoć i izrazio nadu da na OI u Tokiju mogu da osvoje 12 medalja, četiri više nego u Riju.

„Čestitam na izvanrednim uspesima. Svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas. Ivana mi je rekla ds je to za nju podrazumevajuće, da je očekivala i da je to za nju normalno. Britni Ris je četiri gldine starija, video sam u novinama da je Haike Dreksler skakala do 40, znači imamo još jedno 12 godina medalja“, rekao je Vučić i dodao da mu je posebno drago što je osvojeno prvo zlato za Srbiju na Svetskim prvenstvima.

Predsednik je čestitao i strelcima i podsetio kako smo svi bili tužni kada u Riju nije osvojena nijedna medalja.

„Uveren sam da će sve da se vrati u Tokiju i pomoći ćemo kao država. U Riju sa. prognozirao osam medalja, verujem da će streljštvio kao sport koji nam je u kontinuitetu donosio medalje doneti dve-tri u Tokiju. Molim sve iz Saveza da kažu šta je potrebno da pomognemo da osvoje dve-tri medalje u Japanu. Naš je cilj da se da sa sledećih Igara donesemo najmanje 12 medalja i spremni smo da pružimo najbolje uslove i pomognemlo“.

Vučić je podsetio da se nagrade sportistima isplaćuju odmah.

„Ne moožem da se poredimo sa nekim zemkajma, ali onolklo koliko možemo drago nam je da pomognemo. Želimo vam mnogo medalja koje znače vama, ali i nama.Svetska, Evroka, OI, tu se takmiče zemlje, videli ste šta su Nemačka i Norveška uradile na ZOI“.

Vučić je poželeo i strcina, da vrlo skoro, nada se i pre 2020, kao što je planirano dobiju svoju dvoranu, koju atletičari već imaju.

„Može li to da se ubrza“, pitao je Udovičića, a potom pitao da li smo uspešniji u gađanju puškom ili pištoljem.

Kada je dobio odgovor da je pištolj „jače oružje“ u šali je konstatovao da smo pravi „revolveraši sa Balkana“ i poželeo da uskoro budemo najbolji na svetu.

Španivićeva je poklonila Vučiću fotografiju, dok su strelci predsedniku poklonili dres sa potpisima.

Vučić se zahvalio, nasmejao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Jevrosimović i Nenad Putnik.

Španovićeva je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu, osvojila prvu planetarnu zlatnu medalju.

Na Evropskom šampionatu u Ðeru Srbija je osvojila šest medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji.

Srebrne medalje osvojili su: Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović i Milutin Stefanović (miks puškom), Zorana Arunović i Damir Mikec (miks pištoljem) i Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (muški tim pištoljem).

Bronze medalje osvojili su: Bobana Veličković (pištolj), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jelena Tomić (ženski tim pištoljem) i juniorka Marija Malić (puška).

 

Španović: Da nisam osvojila zlato bila bih nezadovoljna

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da bi lično bila veoma nezadovoljna da na minulom dvoranskom prvenstvu sveta u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj.

„Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela. Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja lično osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela da se borim za zlato“, rekla je Španovićeva novinarima posle prijema kod predsednika Aleksandra Vučića.

Prema njenim rečima, u takvoj situaciji ostalo je samo da se skoncentriše na takmičenje.

„Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi“.

Sada sledi odmor i pripreme za Evropsko prvenstvo na otvorenom u Berlinu u avgustu, gde brani zlatnu medalju.

„U principu posle tri osvojena zlata na Evropskim prvenstvima opet se pojavljujem kao favorit, branim titulu, želim da se pojavim tamo, pobedim i izborim mesto u reprezentaciji Evrope za kontinenatlni kup. To stvarno želim, posle ide Dijamantska liga i još par jakih tamičenja i mitinga. Sad mi je bitno da se malo odmorim, odmorim stopalo, a kad krenu priprema znamo šemu i tu nema problema“, zaključila je Španovićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana