Vučić: SNS, SPS i JS rade u interesu Srbije Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 06. 10. 2018. 14:27:10

Predsednik države i lider SNS Aleksandar Vučić pozdravio je danas učesnike izborne skupštine Jedinstvene Srbije (JS) i rekao da SNS, SPS i JS dobro sarađuju, zato što Srbiji žele sve najbolje i veruju u ono što rade.

Beograd, 6. oktobra 2018 - Predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic na cetvrtoj redovnoj Izbornoj skupsstinu stranke "Jedinstvena Srbija" u Sava centru. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Vučić je naveo da je 2014. godine razgovarao sa liderom SPS Ivicom Dačićem i JS Draganom Markovićem Palmom o sprovođenju teških reformi, kako Srbija ne bi bankrotirala, i preneo kako su njih dvojica tada, kao i sada, prihvatili da rade u najboljem interesu Srbije.

„Palma mi je tada rekao – ljudi kada ovo vide, ima da uzmu konopče da se obese“, rekao je Vučić i istakao da je Srbija sada zemlja sa najvišim rastom i suficitom u budžetu tri godine za redom.

„Pre ovoga imali smo suficit 2005. godine i to zato što su bila prodata sva državna preduzeća, a sada imamo suficit bez ikakve privatizacije i bez računanja prihoda od koncesije aerodroma“, naglasio je Vučić.

On je podsetio da je 2014. godine javni dug Srbije bio 79 odsto BDP-a, a da će nakon sprovođena teških mera, u januaru 2019. godine biti 48 odsto BDP-a.

Te promene će, ističe, da osete naša deca, koja neće imati dugove koje moraju da vraćaju, a osetiće i penzioneri i zaposleni u javnom i privatnom sektoru, kojima se povećavaju penzije i plate.

„Hvala Jedinstvenoj Srbiji što je u teškim vremenima bila uz Srbiju i donosila teške odluke i što se borila i nije bežala od odgovornosti. Na tome vam beskrajno hvala, a hvala i SPS-u“, poručio je Vučić.

On je podvukao da će u budućnosti ostati zapisan „školski primer“ kako je Srbija uspela da se izvuče iz bankrota i da će to ući u udžbenike.

Sve to, kaže, ne bi bilo moguće bez JS i SPS.

Srbija je danas na evropskom putu i gaji odlične odnose sa SAD, Rusijom i Kinom, a zahvaljujući i Dačiću i Palmi, „koji su uradili fantastične stvari za integritet Srbije“, zemlja uspela da sačuva samostalnost u odlučivanju, zaključio je Vučić.

One Response to “Vučić: SNS, SPS i JS rade u interesu Srbije”

  1. Zoran kaže:

    A po predsedniku vucicu svi mi koji smo clanovi opozicionih stranaka
    radimo protiv drzave srbije. A cim se promeni vlast eto sps i js uz
    novu vlast zivi bili pa videli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana