Vučić sa delegacijom oružanih snaga SAD Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 02. 08. 2017. 08:12:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju oružanih snaga SAD a na sastanku je konstatovano da je bilateralna saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena i da čini najbolji deo sveukupnih odnosa dveju zemalja, uz poštovanje vojne neutralnosti naše zemlje.

vucic-oficiri-sad-tanjug

U američkoj delegaciji su dvadeset jedan brigadni general i kontra-admiral, koji su nedavno unapređeni u generalske činove, a koju predvodi penzionisani general Filip Bridlav, prethodni komandant snaga NATO u Evropi.

Predsednik Vučić je rekao da je veoma značajno to što visoka vojna delegacija SAD posećuje Srbiju u okviru kursa neposrednog upoznavanja strategijskog okruženja u kome će obavljati nove dužnosti, jer svaka razmena mišljenja doprinosi boljem razumevanju i unapređenju saradnje.

Kao dobar primer saradnje Vučić je izdvojio saradnju sa Nacionalnom gardom Ohaja, ističući da je saradnja koja se ostvaruje kroz Program državnog partnerstva važna i za mir i stabilnost u regionu, čemu je Srbija iskreno posvećena i daje svestran doprinos, saopštila je Pres služba predsednika.

Tokom razgovora je razmotrena i situacija u regionu, a Vučić je rekao da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao i ekonomski napredak zemlje, prioriteti politike Srbije.

 

One Response to “Vučić sa delegacijom oružanih snaga SAD”

  1. saša kaže:

    Opet političari daju klasična saopštenja koja su suprotnost od onoga o čemu se radi. Članstvo u NATO upravo ima za cilj da nam uvale naoružanje i da zarade pare pod izgovorom modernizacije vojske, dakle, ako nam uvale i bez članstva, njima je super. Ova delegacija predstavlja interese vojne industrije, lockheed martin, boeing, i slično, svi oni su ratni profiteri i zločinci koji treba da sede u zatvoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana