Vučić sa Manuelom Sarazinom o saradnji Srbije i Nemačke Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 23. 05. 2018. 16:50:59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u oblasti vladavine prava sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije, a kada je medijska strategija u pitanju, osloniće se, kako je rekao, na pomoć OEBS-a.

manuel-sarazin-vucic-tanjug-

 

foto Tanjug

Vučić je to rekao u razgovoru sa članom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga iz redova Zelenih, Manuela Saracina, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije i Nemačke, situaciji u regionu i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, istakavši da porast nemačkih investicija, kao i broj nemačkih kompanija koje u Srbiji zapošljavaju oko 45.000 radnika, svedoče da preduzete reforme daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

On je istakao da Srbija ima još mnogo da uradi da bi postala uređena i odgovorna država i, kao takva, punopravna članica Evropske unije.

Dvojica sagovornika su izdvojili neophodnost jačanja vladavine prava kroz reforme pravosudnog sistema.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija u toj oblasti sarađivati sa Venecijanskom komisijom i primeniti preporuke tog tela.

Saracin je istakao važnu ulogu medija i civilnog sektora u sprovođenju reformi u Srbiji, a predsednik Vučić je s tim u vezi najavio da će se Srbija u pripremi medijske strategije osloniti i na pomoć OEBS.

On je dodao da očekuje da i civilni sektor da svoj konstruktivni doprinos sprovođenju reformi.

Poslanik Bundestaga Saracin je rekao da je Nemačka spremna da pomogne reforme u Srbiji, kao i održavanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija i on lično veoma cene pomoć kancelarke Merkel regionalnoj stabilnosti i saradnji, posebno kroz Berlinski proces, koji je inicirala 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana