Vučić s podmlatkom EPP: Ključno da zadržimo mlade u zemlji Tanjug, Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 01. 12. 2017. 10:47:52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao, je u razgovoru sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP), da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje, a da će u budućnosti od ključnog značaja biti da pokušamo da zadržimo mlade u zemlji.

vucic-podmladak-epp-tanjug-1

foto Tanjug

To je, kako je konstatovao, u procesu globalizacije vrlo teško, a i članice EU to znaju – da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije. „Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji“, poručio je Vučić.

On je podmlatku partija iz EPP grupe u Evropskom parlamentu rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, te da je motor razvoja Evrope i regiona.

Istakao je da su, posebno u ovom regionu, neophodni puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir, ali i poštovanje drugih naroda.

„U Srbiji smo ponosni na činjenicu da izuzuetno poštujemo žrtve drugih naroda iz prethodnih sukoba i sami goinimo one koji su počinili ratne zločine, a pripadaju našem narodu, i s tim ćemo nastaviti“, rekao je on.

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora.

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke.

„Moći ćemo da računamo, uz razumevanje da opasnosti postoje, da ćemo uspeti da ih predupredimo, pobedimo i da ćemo moći da učestvujemo u stvaranju racionalne, uspešne, odgovorne i uspešnije Evrope sa Zapadnim Balkanom i Srbijom kao motorom razvoja, ne problemom, već šansom. Motorom razvoja same Evrope i celog jugoistoka Evrope“, poručio je on. Delegaciji omladine EPP preneo je da je Beograd uvek bio na raskrsnici gde su se sukobljavale imperije i da je nekada glavni grad bio podeljen između Turske i Austro-ugarske imperije, a da danas pripada samo Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana