Vučić i Ikonen očekuju intenzivniju ekonomsku saradnju Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 24. 05. 2019. 14:54:22

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Finske Pertijem Ikonenom, koji završava diplomatski mandat u našoj zemlji i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-finskih odnosa i saradnje.

vucic,-tanjug

 

Vučić je istakao da je u pregovaračkom procesu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji značajna kontinuirana i aktivna podrška Finske, kao i njihova iskustva iz tog procesa.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišćene mogućnosti i izrazili nadu da će kontakti između srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji po uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Helsinkija od 1. juna ove godine.

Razgovoru su prisustvovali i ambasadori drugih nordijskih zemalja, Norveške Arne Bjornstad, Švedske Jan Lundin i Danske Kristijan Hogard.

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, Vučić je naglasio da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

Vučić mu se zahvalio na značajnom doprinosu razvoju srpsko-finskih odnosa i saradnje.

Razgovoru su, kako se navodi na predsednikovom Instragram nalogu, prisustvovali i ambasadori drugih nordijskih zemalja: norveški ambasador Arne Bjornstad, švedski Jan Lundin i danski Kristijan Hogard.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana