Vučić potvrdio da se nalazi u SAD Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 18. 03. 2018. 19:39:01

Vučić se na Tviteru ironično osvrnuo na komentar Vuka Jeremića: „Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebalo je da imam večeru u njujorškom restoranu sa porodicom Soroš, ali su mi i oni otkazali, jer su videli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku da se sastanem ni sa kim iz porodice Soroš“.

vucic-tviter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras na svom Tviter nalogu da se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić se na postu ironično osvrnuo i na raniji komentar Vuka Jeremića tim povodom:

„Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebalo je da imam večeru u njujorškom restoranu sa porodicom Soroš, ali su mi i oni otkazali, jer su videli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku da se sastanem ni sa kim iz porodice Soroš“.

Vuk Jeremić je tokom predizborne kampanje za beogradske izbore tvrdio da nemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da primi Vučića u Berlinu.

Vučić je, međutim, 27. februara boravio u Berlinu u zvaničnoj poseti i to na poziv kancelarke.

Ranije danas Vuk Jeremić je u intervjuu sarajevskoj televiziji „Fejs“, kako je objavljeno na sajtu Narodne stranke čiji je on predsednik, optužio predsednika da vodi tajne pregovore o Kosovu i da u tom kontekstu boravi u tajnoj poseti SAD.

Na to je reagovao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov koji je ironično primetio da je poseta toliko navodno tajna da je predsednika Vučića videlo „samo“ najmanje 50 putnika koji su putovali istim avionom na redovnoj liniji Er Srbije.

Jovanov se istovremeno osvrnuo na Jeremićeve sumnje po pitanju Vučićeve politike prema kosovskom pitanju, ocenivši da su Jeremić, Ðilas, Tadić i ostali sve što su mogli da urade u korist odvajanja Kosova i Metohije od Srbije već uradili još 2008. godine i nisu ništa ostavili da čeka do leta.

On je naveo da su svoje neznanje i kukavičluk pokazali od Tadićevog bežanja u Bukurešt u momentu proglašenja „nezavisnosti“ Kosova, preko Jeremićevog šibicarenja u spoljnoj politici do „tupavog nastupa“ pred Savetom bezbednosti i Međunarodnim sudom pravde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana