Otvorena nova fiskulturna sala u Grabovcu Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 26. 12. 2016. 13:46:04

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju novoizgrađene fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Grabovac“ kod Obrenovca.

fiskulturna-sala-grabovac-bi

 

Vučića je u sali površine 800 metara kvadratnih, a visine 8,5 metara, dočekao veliki broj dece, od kojih je jedan dečak imao priliku da sa premijerom odigra partiju stonog tenisa.

„Naš posao je da vodimo brigu o deci, da im stvorimo priliku da žive bolje i spremni smo da ulažemo još mnogo novca u Obrenovac kako bi postao jednako moderan kao delovi centra Beograda“, poručio je premijer.

Vučić je rekao da je posao država da vodi brigu o deci i da im stvori priliku da žive bolje.

„Ovde se od 1976. čeka na ovakvu salu i zato sam srećan što posle 40 godina Grabovac dobija salu, što izvođač nije kasnio”, rekao je Vučić.

On je dodao da je uveren da će moći još mnogo toga da se napravi, jer će, kako je rekao, biti novca sve više, pošto se ne baca, već se ulaže u ono što je važno.

„I biće ga još više, zahvaljkujući građanima koji su bili trpeljivi i verovali u politiku odgovornosti i discipline. I zato sam uveren da ćemo u budućnosti moći mnogo toga da napravimo“, rekao je Vučić.

On je dodao da je sala u Grabovcu, u koju je država uložila 51 milion dinara, jedan od najlepših objekata koje je video.

„Najvažnije je da je sala puna, jer bez dece nema ničega. Kada vidim punu salu, to mi je dokaz da ima budućnosti za Srbiju“, rekao je Vučić.

U posetu Osnovnoj školi „Grabovac“ sa premijerom su došli i ministri prosvete i sporta Mladen Šarčević i Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je poručio da je cilj gradskih vlast da svaka osnovna škola u Beogradu ima svoju fiskulturnu salu.

On je kazao da je nova sportska sala najbolji novogodišnji poklon za đake i sve ostale meštane Grabovca.

„Mi smo prošle godine napravili novu fiskulturnu salu u prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi, koja je posle skoro 200 godina dobila salu, a u Grabovcu sada posle skoro pola veka“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da će za par meseci biti završena i fabrika Meita u Bariču i zaposliti više od 1.000 ljudi.

„Ovo je pravi pristup vlade i grada Beograda, investiramo u fiskulturne sale, domove zdravlja, nove fabrike i otvanje radnih mesta“, kazao je Mali.

On je dodao da će se, na primer, naredne godine graditi nova osnovna škola u Leštanima.

Direktorka Osnovne škole „Grabovac“ Snežana Popović je rekla da je škola napravljena 1976. i da je dobila fiskulturnu salu posle 40 godina.

„Hvala Srbiji na ovoj Sali“, poručila je Popović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da će u narednih nekoliko nedelja zahvalujući Ministarstvo prosvete započeti izgradnju škole i fiskulturne sale u Zvečkoj, Doma zdravlja u centru Obrenovca i zahvaljujući premijeru da počinje gradnja najvećeg mosta preko Save i Kolubare u dužini od dva kilometara, u okviru gradnje autoputa do Beograda.

„Zahvaljujući Ministarstvu sporta počinjemo da gradimo i stadion“, dodao je Čučković.

Sala je opremljena za sve sportske aktivnosti i učenici više neće imati časove fizičkog u improvizovanim učionicama.

Izgradnju fiskulturne sale u Grabovcu je finansirao Grad Beograd, a radovi su koštali oko 50 miliona dinara.

Vučić je početkom jula ove godine prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u toj školi.

Sala ima prizemni deo i galeriju u kojoj je predviđen prostor za stolove za stoni tenis, gledaoce, sanitarni cvor, tuš kabine, svlačionice.

Osnovna škola je počela s radom 1976. godine i pohađaju je učenici raspoređeni u 30 odeljenja sa ubske teritorije, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke.

Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja.

Kamen temeljac su položili gradonacelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Oblačno

Subota
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana