Vučić odgovara Tačiju: Biće da njega zanima samo teritorija Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 15. 05. 2018. 20:07:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom izjave Hašima Tačija da razmena teritorije ili podela Kosova i Metohije nikada nije bila tema i da se o tome neće ni razgovarati, da je teritorija upravo ono jedino što Albance interesuje.

vucic-tanjug

„Biće da njega interesuje samo teritorija, a da ga ljudi nikad nisu zanimali i da je jedino što oni nama govore ‘nemojte da vas zanima vaša srpska teritorija, jer to sa teritorijom je završeno, to pripada nama Albancima i sad mi više o tome nećemo da pričamo, hajde da pričamo o vašim ljudima’. Ma nemojte? Hajde malo da pričamo da li ste vi zainteresovani za teritoriju, pa ćete videti da je to jedino što ih interesuje“, poručio je Vučić.

Prema rečima predsednika, suština je u tome kako ćemo da pregovaramo sa njihovim mentorima, tutorima, sa onima koji su im donosili tzv. nezavisnost, sa onima koji su bombardovali Srbiju.

„To je naš posao, da vidimo možemo li nešto da izborima iako smo užasno loše radili od 1999. do 2011. godine. Užasno, užasno loše. Ni pre toga nije bilo dobro, i nije bilo idealno, da ne krivim samo ovu generaciju. Mnogo generacija je napravilo greške, katastrofalne, za koje plaćamo visoku cenu“, istakao je Vučić.

Da li ćemo uspeti da izvučemo nešto iz ambisa, nadam se da hoćemo i borićemo se za to, naglasio je predsednik Srbije.

Komentarišući navode medija da je od zapadnih sila dobio plan za rešenje pitanja Kosova, predsednik je izjavio da će građane Srbije obavestiti „kada bude postojalo nešto“ što bi u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo.

„Kad bude postojalo nešto što bih u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo, ili nešto o čemu bismo morali da razgovaramo ili da se izjašnjavamo, biće mi veoma drago i biću veoma rad da vas s time upoznam, kao i sve druge građane Srbije“, rekao je Vučić novinarima u Diseldorfu.

Predsednik je naglasio da je „veoma pažljiv“ po tom pitanju.

„Da postoji slamka za koju bismo mogli da se uhvatimo i da nešto prihvatimo, da konflikte rešimo, da postoji slamka koja bi nam značila sigurnost, bezbednost za naše ljude na Kosovu, stabilnost u budućim odnosima, sa velikom s radošću bih vas o tome obavestio. To sada nije slučaj“, poručio je Vučić.

Blic je ranije objavio da su Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje predsedniku Vučiću dostavile plan rešenja kosovskog problema, navodeći da je plan bolji po Srbiju od svih ranijih, ali da i dalje nije prihvatljiv za Vučića.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je ranije danas da nije nikada, niti će razgovarati o podeli Kosova ili razmeni teritorija.

Tači je u intervjuu za televiziju Klan Kosova rekao da je razlika između Beograda i Prištine ta što je Beograd zainteresovan samo za teritoriju Kosova, ne i za njene građane, kao i da izaziva napetosti sa teritorijalnim ciljevima.

 

Vučić: Obavestiću kada bude postojalo nešto zvanično

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, komentarišući navode medija da je od zapadnih sila dobio plan za rešenje pitanja Kosova, izjavio da će građane Srbije obavestiti „kada bude postojalo nešto“ što bi u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo.

„Kad bude postojalo nešto, što bih u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo, ili nešto o čemu bismo morali da razgovaramo ili da se izjašnjavamo, biće mi veoma drago i biću veoma rad da vas s time upoznam, kao i sve druge građane Srbije“, rekao je Vučić novinarima u Diseldorfu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Ponedeljak
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana