Za obnovu KCS 110 miliona evra Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 17. 08. 2018. 11:47:52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Klinički cebtar Srbije kako bi se obavestio dokle su stigli pripremni radovi na izgradnji nove kule i rekonstrukciji postojeće zgrade Kliničkog centra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u izgradnju nove kule i rekonstrukciju postojećeg objekta Kliničkog centra Srbije biti uloženo oko 110 miliona evra i da će pacijenti ubuduće da se leče u velelepnoj zgradi sa najboljom opremom a lečiće ih najstručniji lekari i medicinske sestare.

On je pred početak građevinskih radova rekao da je početak obnove KCS veliki dan za Srbiju, jer se godišnje u toj zdravstvenoj ustanovi leči oko milion pacijenata.

Zahvalio se Evropskoj investicionoj banci za povoljan kredit koji je Srbija dobila za rekonstrukciju KCS, ali i obnovu KC Niš, KC u Novom sSadu i KC u Kragujevcu.

Podseća da je za izradu master plana, idejnog i glavnog projekta bilo potrebno 12 godina.

„KCS je najveća i najozbiljnija bolnica u regionu. Kada se završi obnova on će imati 150 ležajeva u intenzivnoj nezi, sa preko 1.200 ležajeva“, rekao je predsednik.

Kako je rekao, zdravstvo predstavlja osnovni stub životnog standarda, jer svako od građana ima potrebu za lekarom.

Osim kredita deo novca je obezbeđen i iz budžeta Srbije, a predsednik kaže da su to obezbedili građani Srbije jer su razumeli reforme u koje je država krenula.

Vučić je rekao da uskoro kreće i rekonstrukcija KC Vojvodina u Novom Sadu, da se kasni zbog projekta u KC Kragujevac.

„Hoćemo da naši roditelji, naša deca imamo najbolju uslugu, a da lekari i sestre budu zadovoljni uslovima rada. radovi će biti završeni pri kraju mog mandata tako da će na kraju mandata moći da se pohvalim nečim što je veličanstveno za našu zemlju. Mi se trudimo i uspevamo i više od obećanja koje smo davali“, rekao je predsednik.

On se zahvalio ministru Lončaru na predanom radu, što su liste čekanja na kojima je bilo 210.000 pacijenata, danas svedene na 73.000 ljudi koji čekaju na dijagnostiku i operacije i što je sve transparentno.

Srbija je, kako je rekao, bila na začelju evropskog zdravstva, a danas je ispred nekih zemalja EU.

Vučić: U Nišu otvaramo dve fabrike krajem septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u Nišu otvoriti još dve fabrike krajem idućeg meseca, rekavši da mu je posebno važno da Niš i jug Srbije idu brže napred.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da će 28. i 29. septembra, otvoriti dve fabrike, dan za danom.

„Strašno mi je stalo da Niš i jug Srbije idu brže napred. Otvaramo Cumtobel i Imi. To su stvari koje su mnogo važne“; rekao je on.

Vučić je istakao da će ko god je fer reći da ovo što danas gradimo možemo da ostvarimo zahvaljujući 2014, kada smo započeli teške reforme.

„Nikada ne bi imali novca da nije bilo tih reformi. Zbog toga sam ponosan jer će iza mene ostati najviše kliničkih centara, fabrika i puteva. Neki neće moći da obiđu mesecima fabrika koje sam ja otvorio“; podvukao je on.

Kazao je da nije saglasan sa ljudima koji misle da je od odlučujućeg značaja koliko uzviknete nešto.

Prema njegovim rečima, ranije su političari lagali, obećavali više, a nisu se brinuli kakvu ekonomiju i ambijent kreiraju.

Vučić obišao KCS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Klinički cebtar Srbije kako bi se obavestio dokle su stigli pripremni radovi na izgradnji nove kule i rekonstrukciji postojeće zgrade Kliničkog centra.

Građevinski radovi, kako je ranije danas, najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar počeće u septembru, ugovor je potpisan, a izvođači imaju obavezu da do 24. avgusta dostave bankarsku garanciju Evrospkoj investicionoj banci koja finansira projekat.

U prvoj fazi gradiće se 86. 000 kvadrata, imaće više od 300 kreveta, 150 kreveta intenzivne nege, urgentni cenatar, savremenu dijagnostiku.

Izvođač radova biće konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering, a planirano je da radovi budu završeni do 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti