Vučić: O sednici GO kad ispratim kancelara Kerna Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 17. 02. 2017. 12:03:23

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se unutrašnjim političkim pitanjima, poput sednice Glavnog odbora SNS, baviti kad isprati austrijskog kancelara Kristijana Kerna.Vučić:Neću o polustinama, o Nikoliću samo dobre reči

vucic

 

Upitan da li će večeras prisustvovati sednici Glavnog odbora stranke, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednički kandidat naprednjaka, Vučić je rekao da je njegov posao, kao premijera, da u skladu sa Ustavom brine o građanima Srbije i njihovim potrebama a ne o sebi i svojim potrebama.

Vučić je rekao da će o sednici GO razmišljati „kad ode Kristijan, kad završi posao za Srbiju i kad bude zadovoljan činjenicom da je Srbija bila relativno dobar domaćin“.

„Kad budem završio taj posao, onda ću da se bavim drugim stvarima koje su za unutrašnju političku upotrebu“, rekao je Vučić.

Vučić:Neću o polustinama, o Nikoliću samo dobre reči

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić nije danas hteo da komentariše medijske navode da je dobio pismo sa zahtevima od predsednika Tomislava Nikolića, istakao da neće da se bavi tračevima i poluistinama, te da su pred strankom veliki izazovi.

„Ne bih da se bavim tračevima, poluistinama, čak neistinama o temama koje se ne tiču države, već poliričkih partija“ rekao je Vučić i dodao da ne želi da se bavi „našim političkim prilikama“ na pres konferenciji sa austrijskim kancelarom.

O predsedniku Srbije, dodao je, od mene ćete čuti samo dobre i pristojne reči, bez obzira na to šta on govori:

„To je moj lični odnos i uvek sam spreman na saradnju s njim i da radim s njim. I pre i posle ovih izbora, istakao je Vučić, u prvom javnom obraćanju na tu temu od kako se pojavila vest da Tomislav Nikolić hoće da se kandiduje za drugi predsednički mandat.

Kako je naveo, ne želi da učestvuje u „nekakvim velikim svađama“ i neće to da čini.

„Pred partijom koju vodim je veliki izazov i težak posao, kao da se ceo svet sručio na našu glavu i kao da je svima važno samo da mi izgubimo, što je vrlo moguće u ovom trenutku“, rekao je Vučić.

„Borićemo se da pobedimo, ali biće izuzetno teško“, zaključio je Vučić.

Na pitanje da li će danas prisustvovati sednici GO stranke, rekao je da će se time baviti nakon odlaska austrijskog kancelara iz Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana