Policija zaustavila Vučića na putu ka Banjama, obratio se meštanima telefonom Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 09. 2018. 09:21:36

Albanski teroristi blokirali puteve i sprečili Vučića da poseti selo Banje, južno od Ibra. „Nisam u stanju da dođem, ali sam još manje u stanju da rizikujem vaše živote“, poručio telefonom predsednik Srbije okupljenim meštanima srpskog sela.

vucic-barikada-kosovo

foto Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se telefonom meštanima Banja, srpske enklave u opštini Srbica, u koju danas nije mogao da stigne nakon što su veterani OVK postavili barikade na putevima južno od Ibra.

Vučić je govorio telefonom, sa puta gde ga je zaustavila patrola KPS-a i onemogućila prolaz ka Banjama, a meštani su ga slušali preko razglasa.

Rekao je da mu je žao što su ga prištinske vlasti sprečile da dođe u njihovo selo.

„Molimo da se držite, pomoći ćemo koliko možemo“, rekao je Vučić.

„Nadam se da ćemo se videti u boljim prilikama. Želim zdravlje i sve najbolje vašim porodicama“, rekao je predsednik Vučić.

Pojedini, među okupljenima, uznemireni, inače, celom situacijom i rafalima koje su tokom noći čuli oko svog sela, nisu krili suze.

Predsednik Vučić se posle zabrane da poseti selo oglasio na Tviteru i poslao poruku – Neka ostane zabeleženo da smo mi želeli dogovor.

Vučić je ranije, povodom informacija o blokadi veterana OVK puta ka selu Banje, južno od Ibra, rekao da stvari treba da se rešavaju rečima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

„Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić. Izrazio je i uverenje da Srbi na KiM shvataju koliko se bori za sve njih.kosovo-barikada-vucic-tanj

Meštani srpske enklave Banje u opštini Srbica kažu da su uznemireni zbog situacije. Milan Kovačević, poznat javnosti kao Milan sa šajkačom, od prethodne posete Vučića, kada je predsedniku rekao da ne napušta svoje mesto, samo mu treba traktor, rekao je za RTS da su se noćas oko sela čuli i rafali, iz pravca Suvog Grla.

Kovačević je rekao da meštani, inače, svako veče stražare, jer su okruženi Albancima sa svih strana i strahuju od krađa imovine koje su učestale. Zahvalan je, kaže, na pomoći koju je dobio, traktoru, krvama i ovcama, i ne namerava da napusti svoje selo. „Hvala predsedniku. Sve što je obećao on je ispunio. Ovde sam rođen i ostaću do kraja živora“, rekao je Milan Kovačević.

U selu se okupilo više stotina gradana ispred predškolske ustanove „Maja“ koju je predsednik trebalo da obiđe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana