Vučić: Najvažnije da je referendum prošao mirno Tanjug

Objavljeno: 26.09.2016. 14:40 Izmenjeno: 26.09.2016. 18:56

Premijer Aleksandar Vučić izjavio  da je najvažniji rezultat referenduma u Republici Srpskoj to što je sve proteklo mirno i istakao da je sada najvažnije da se smire tenzije u celom regionu.

 

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da ceo region gleda u budućnost.

Mi danas razmišljamo za koliko ćemo da povećamo plate i koliko ćemo novca imati da damo penzionerima, rekao je Vučić, primetivši da je to moguće zato što je javna kasa pod kontrolom, država u dobrom stanju i posebno zato što su ljudi verovali svojoj vladi, koja je dobro radila.

„Ako bilo ko misli da je rešenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se videli rezultati našeg rada“, naveo je Vučić.

Kako je primetio, nisu Srbija i njeni građani dve godine prolazili kroz teške reforme da bi sada neko rekao „stanite, sad idemo u neku vrstu nestabilnosti“.

„To je najvažnije i u tome su svi saglasni, uključujući i Izetbegovića“, rekao je Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće da čini sve što može za stabilizaciju prilika u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana