Vučić: Nadam se pobedi, ali je i dalje mrtva trka

Parlamentarni 2016 21. 04. 2016. 17:20:32

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da izbori u nedelju, 24. aprila, proteknu u demokratskoj atmosferi, da se nada da će SNS uspeti da osvoji većinu, ali je primetio da će utakmica do kraja biti neizvesna, te da će, ako druga strana pobedi, iste večeri da im čestita.

Vucic-Paracin-SNS

Vučić je za B92 uoči završnog mitinga SNS u Beogradskoj areni rekao i da nikada nije bilo manje incidenata u kampanji, svega šest ili sedam ih je prijavljeno, a da ih je nekada na dnevnom nivou bilo 70.

„Ja mislim da je najbolji scenario da i taj dan protekne u demokratskoj atmosferi. Srbija napreduje i po tom pitanju. Uveren sam da će nedelja biti pravi praznik demokratije. Vidite kako sam nasmejan dva-tri dana uoči gubitka“, rekao je Vučić.

Lider SNS smatra da ta stranka može da dobije većinsku podršku, ali da je ovog puta zaista u pitanju „mrtva trka“.

„To je na nivou 49 : 49. Verujem da imamo šansu i da možemo da pobedimo i ako to ne bude slučaj ja ću čestitati“, poručio je premijer.

On je naveo da poštuje sve lidere opozicije, da smatra da su bolji lideri od njega, ali je napomenuo da nije video nijedan predlog, nijednu ideju, osim uvredljivih reči, i napada na njega lično.

„Kažite mi koju ste novu ideju čuli, ozbiljnu ideju, šta je novi predlog, šta je ozbiljan predlog, jer u politici ne možete biti Albert Ajnštajn da nešto novo izmislite… Sve zajedno da pitam, niko ne može da se seti“, rekao je Vučić, navodeći da su svi njegovi oponenti imali antikampanju.

Upitan koja je opoziciona stranka imala najbolju kampanju, Vučić je rekao da su u kampanju svi ušli sa većim procentima nego što će iz nje da izađu.

„Ako smem da kažem, a da se niko ne naljuti, u kampanju su svi ušli sa većim procentima nego što će da izađu“, rekao je Vučić.

Kada je u pitanju saradnja sa SPS nakon izbora, Vučić je ponovio da ih je posle prethodnih izbora pozvao u vladu jer je to bio interes Srbije – da vlada ima širi front.

„Nije fer da, ako nekoga pozovete, a ne morate, oni to vraćaju uvredama i najprimitivnijim skandiranjem. Dobro sam razumeo njihovu poruku, a naše je da se borimo za poverenje naroda“, rekao je Vučić.

Na pitanje koje su bile greške u prethodne dve godine i ko su bili pogrešni ljudi, Vučić je rekao da će građani to videti u sledećoj vladi, ako SNS dobije poverenje građana.

„Ako dobijemo poverenje građana, biće velikih promena u vladi“, rekao je Vučić.

Smatra da je generalno politika zemlje bila dobra, jer je na putu ka EU, ima dobre odnose i sa Rusijom i sa Kinom, što je rezultiralo velikim investicijama, a podsetio je da je Srbija imala prošle godine 1,8 milijardi evra investiicja.

Srbija, smatra, nedvosmisleno napreduje, što govore i MMF, Svetska banka, EBRD.

„Jedino smo mi skeptični, takvi smo, uvek smo voleli da kritikujemo, ali ja sam ponosan što je Srbija demokratsko društvo u kojem treba da primate kritike“, rekao je Vučić i dodao da će biti zadovoljan kakva god da bude volja naroda.

Vučić najavljuje da je pred Srbijom još dosta posla, pre svega na velikoj reformi obrazovanog i zdravstvenog sistema, ali i teških i bolnih mera, te da je siguran da to ljudi razumeju.

Vučić je rekao da je ponosan što je predsednik vlade zemlje koju voli najviše od svega, da je grešio tokom dvogodišnjeg mandata, ali i da je vredno i marljivo radio na poboljšanju ekonomskih pokazatelja zemlje i poboljšanju standarda građana.

„Na ljudima je da odluče. Izbori nisu šala, kocka, niti bilo ko ima pravo da se prema njima neodgovorno ponaša“, rekao je Vučić, dodajući da se na njima donosi odluka o povratku u prošlost ili o putu u budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana