Vučić: Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 10. 08. 2018. 09:04:43

Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum, u kome nam jedno piše, a sasvim drugo imamo na terenu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrazlažući svoj stav o razgraničenju, sa Kosovom. Koliko je ovaj problem dugotrajan i komleksan svedoći i podatak da je o tome pre dve i po decenije govorio i Dobrica Ćosić, kaže generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, dok direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić, poručuje Srbima iz Južne pokrajine da će, ma kakvo rešenje da bude, imati više nego što imaju danas.

Sid, 9. avgusta 2018.-  Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (D) pozdravlja se sa okupljenim gradjanima. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obisao je danas fabriku za preradu mesa Srem Sid, kao primer uspesne privatizacije iz stecaja i firme kojoj su zahvaljujuci novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamosnje trziste. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

„Želimo zemlju čije granice znamo, definisanu, zemlju koju čuvamo“, precizirao je Vučić za „Blic“.

On je za te beogradske medije rekao i da njegova ideja o razgraničenju nije ništa novo i da tu opciju zagovara godinama.

Kako je objasnio, on je o tome govorio više puta, a ne kako neki kažu, prvi put.

„Mnogo puta sam pričao o tome, to nije ništa novo, a to što neki zbog svoje savesti u tome vide svakojaka čuda i što imaju pokvarenu maštu, to već ne razumem“, rekao je Vučić za „Blic“.

Kako je naveo, ne krije da podržava razgraničenje i ističe da je to politika koju predstavlja.

„Da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ne znam, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima“, rekao je Vučić.

Ovaj stav predsednik je juče izneo tokom posete Šidu, kada je rekao i da rešenje za Kosovo i Metohiju mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

„Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema“, objasnio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana