Vučić i Čepurin o programu posete predsednika Srbije RF Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 05. 12. 2017. 16:05:10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador RF u Beogradu Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o programu predstojeće posete srpskog pedsednika Moskvi, gde će na poziv predsednika Vladimira Putina boraviti od 18. do 20 decembra, a za koju je ruski diplomata rekao da je od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije.

vucic-ttanjug-cepurin

Čepurin je u razgovoru sa predsednikom Vučićem rekao da je ta zvanična poseta od najvećeg značaja za odnose dve zemlje i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dveju zemalja.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je rekao da će sastanak sa predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama – od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu.

Predsednik Srbije će tokom posete Rusiji imati i razgovore sa mnogim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

Ambasador Čepurin je predsedniku Vučiću uručio i pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, u kome se, između ostalog, kaže:

„Konstruktivna i nadasve otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila je da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dveju zemalja. Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje između Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijatel?stva, poštovanja i uzimanja u obzir interes obe strane, i pružio priliku da zacrtamo dal?e korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni,“ navodi se u pismu Matvijenkove predsedniku Vučiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana