Vučević:Šutanovac skreće pažnju sa paralelnih službi Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 02. 12. 2017. 16:34:22

Potpredsednik GO SNS Miloš Vučević ocenio je, reagujući na govor predsednika DS Dragana Šutanovca, kako su ga preneli pojedini mediji, da kritikujući nedvosmislene uspehe spoljne politike Srbije, pokušava da skrene pažnju javnosti sa uznemirujuće vesti da su montirali paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima.

vucevic16092015.jpg

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević ocenio je danas, reagujući na govor predsednika DS Dragana Šutanovca, kako su ga preneli pojedini mediji, da kritikujući nedvosmislene uspehe spoljne politike Srbije, pokušava da skrene pažnju javnosti sa uznemirujuće vesti da su montirali paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima.

„To je ne samo politički presedan, već i krivično delo“, poručio je Vučević, pitajući po čijem nalogu su pratili i prisluškivali neistomišljenke, ko im je to dozvolio, ko je sve učestvovao u tome, kakvu su to Srbiju pokušavale da naprave „demokrate“ i po čijem nalogu, saopštila je SNS.

On je istakao i da treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu, ukazujući da se u vreme kada su DS i Šutanovac vodili Srbiju nije znalo ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji, kome se šta obećava, dok je šef diplomatije Vuk Jeremić, umesto da se diplomatski bori za svoju zemlju, vodio ličnu borbu za svoje buduće funkcije i radio na sopstvenom marketingu.

„Ako Šutanovac uopšte vidi dalje od svojih pašnjaka, onda verovatno misli da je pametniji od brojnih svetskih zvaničnika, međunarodnih institucija, koji za srpsku diplomatiju i predsednika Vučića imaju samo pohvale. Predsednik Vučić govori isto i na istoku, i na zapadu, i u Srbiji“, istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese.

„Srbija se nalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu, a naš predsednik je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih“, istakao je Vučević.

„Kritikujući nedvosmislene uspehe naše spoljne politike, Demokratska stranka i Dragan Šutanovac, zapravo, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa vesti koja nas je sve poslednjih dana ozbiljno uznemirila. Da su krali i lagali narod, to smo znali, ali da su išli dotle da montiraju paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima, to je. ne samo politički presedan, već i krivično delo“, zaključio je Vučević.

Ružić:Spoljna politika jasna, DS u političkom ćorsokaku

Potpredsednik SPS Branko Ružić rekao je danas, reagujući na kritike o spoljnoj politici koje je predsednik DS Dragan Šutanovac danas izneo u govoru koji su preneli pojedini mediji, da je spoljna politika Srbije kritstalno jasna i u državnom interesu, a da je nekada značajna DS, „zaglibila u politički ćorsokak“.

„Kada predsednik te atomizovane stranke izrazi kritiku povodom spoljne politike koju vode Republika Srbija, Predsednik Republike i ministar spoljnih poslova onda je jasno koliko ne poznaje aksiome političke odgovornosti i koliko ne poseduje elementarnu državotvornost“, naveo je Ružić u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Spoljna politika Srbije je kristalno jasna, i iz dana u dan ministar Dačić veoma mudrom, mukotrpnim, strpljivom i argumentovanom diplomatskom aktivnošću vraća i pozicionira Srbiju na mesto koje joj pripada u međunarodnoj areni.

„Neverne tome bi trebalo da shvate da ne postoje dve stolice, dve suprotstavljene spoljnopolitičke orijentacije već isključivo jasno definisan državni interes Republike Srbije, kao ekonomski razvijene, socijalno pravedne, međunarodno uvažene, vojno neutralne, države sa jasnom evropskom perspektivom“, poručio je Ružić.

Šutanovac:Jedino DS može da pobedi Vučića

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac na Glavnom odboru stranke, koji se danas održava u Šapcu, rekao je da je DS jedini pravi protivnik koji može da pobedi Aleksandra Vučića, kao i da ta stranka ne želi rat sa opozicijom, ali ni da stoji iza nekoga.

„Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka Demokratska stranka“, rekao je Šutanovac ocenjujući da je zato jasno zašto je Vučić pet godina napada, saopšteno je iz DS.

„On sve vreme zna ko mu je jedini pravi protivnik koji ima znanje, politiku, iskustvo i organizaciju i ko jedini može da ga pobedi“, ocenio je Šutanovac.

Govoreći o opoziciji, Šutanovac je rekao da DS ne želi da učestvuje u opozicionom ratu, već je otvoren za saradnju sa svima koji, kako je rekao, žele da oslobode zemlju od „uzurpatorske vlasti“.

„Mi želimo da stojimo zajedno, a ne iza nekoga. DS je uvek bila pouzdan partner svima koji su delili isti vrednosni sistem bez obzira koliko veliki i jaki bili. Međutim, greše svi oni koji Demokratsku stranku gledaju isključivo kao infrastrukturu. Činjenica da jedini imamo infrastrukturu ni na koji način ne sme da omalovaži 27 godina jasne politike, jasnog programa, velikog iskustva i sijaset sjajnih ljudi“, kazao je Šutanovac.v

Šutanovac je povodom predstojećih lokalnih izbora rekao da „dok drugi pričaju o kolonama, mesijama, spasiocima, DS radi i nudi rešenja građanima“.

Pream njegovim rečima, u Srbiji ima manjka realne politike koja nudi rešenja a viška populizma i prazne priče.

On je naveo da su zato poslanici DS predložili 50 rešenja za probleme u kojima se građani nalaze, navodeći one koji se odnose na žrtve nasilja, bolesne, učenike, radnike, pripadnike vojske i policije.

Šutanovac se založio za izmenu zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru kako bi se omogućilo transparentno zapošljavanje mladih ljudi na osnovu konkursa, umesto, kako je rekao, partijskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana