Vrtić u Altini završen, otvaranje do kraja godine Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 15. 10. 2018. 11:31:18

Izgradnja vrtića u Altini je završena, a oko 200 mališana će se u novi objekat useliti najkasnije do kraja godine, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Vracar 02 CH - Slavko Gak gradski sekretar za obrazovanje i decju zastitu

– U toku je tehnički pregled objekta, sledi opremanje prostora i otvaranje vrtića. Nameštaj, didaktički materijal, igračke i sve što je potrebno za kompletno sređivanje je već kupljeno – rekao je Gak za „Večernje novosti”.

Radovi na novom objektu počeli su u junu 2017. godine. Izgradnju, koja je koštala oko 90 miliona dinara, finansirao je Sekretarijat za investicije Grada Beograda.

Gak je istakao da Grad Beograd nastavlja rad na daljem smanjivanju liste čekanja za beogradske vrtiće, te da je završena i zakonska procedura za ustupanje tri objekta Ministarstva odbrane Republike Srbije za potrebe predškolskog obrazovanja.

Adaptaciju tih objekata će, kako je rekao, finansirati Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu čime će se dobiti još oko 400 kvadratnih metara dodatnog prostora za predškolsko obrazovanje.

– Naš krajnji cilj je potpuno ukidanje liste čekanja za vrtiće i ovo je način da do toga dođemo. Fokus ostaje na modelu stvaranja novih mesta adaptacijom već postojećih prostora koji se ne koriste, budući da se to pokazalo kao efikasno i racionalno rešenje – zaključio je Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana