Vrčin pravi primer kako Grad vodi odgovornu politiku Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 01. 12. 2017. 13:45:59

Radovi na asfaltiranju ulice Mileta Cerovca u gročanskom naselju Vrčin su završeni, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića to naselje je pravi primer kako Grad Beograd poslednje tri godine vodi odgovornu politiku prema prigradskim opštinama.

asfalt-baric-ulica

„Mi smo za poslednje tri godine u puteve u Vrčinu uložili više od 140 miliona dinara. Uradili smo skoro 15 kilometara puteva i sami građani Vrčina kažu da decenijama nije ovoliko ulagano u ovo mesto. Uradili smo puno, i opština i Grad Beograd, i verujem da će, ako ovako budemo nastavili da radimo, Vrčin postati zaista dobro mesto za život ljudi“, rekao je Vesić.

Vrčin se nalazi na dobrom mestu, pored same naplatne rampe, rekao je gradski menadžer i podsetio na Ikeu, jednu od investicija koju su zajedno radili Republika Srbija i Grad Beograd u kojoj je mnogo Vrčinaca našlo posao.

„Kada se bude širila Ikea, odnosno kada se budu gradili novi objekti očekujemo da još ljudi iz Vrčina nađe posao kao što očekujemo da će se u zoni oko Ikee graditi novi objekti koji će takođe kreirati nova radna mesta“, dodao je Vesić.

Govoreći o planovima za sledeću godinu, kada je reč o Vrčinu, on je rekao da je gorući problem tog naselja kanalizacija i najavio da će opština Grocka zajedno sa Gradom Beogradom raditi projekat kanalizacije, nakon čega će se početi sa radovima.

„Osim toga, radićemo regulaciju potoka koji plave Vrčin kao i neke druge stvari zajedno sa opštinom, ali ono što je najvažnije to je da na ovaj način pokazujemo konkretno da ulažemo u prigradske opštine“, dodao je Vesić.

Kako je istakao, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je za poslednje tri godine u prigradske opštine uložila 1,25 milijardi dinara što je 416 miliona dinara godišnje.

„Od 2009. do 2013. godine u prigradske opštine je ulagano 100 miliona dinara godišnje što znači da mi u prigradske opštine ulažemo čcetiri puta više jer naša politika je da svi građani Beograda moraju da budu jednako tretirani i da, bez obzira da li žive u Vrčinu, Skeli, Draževcu, Lazarevcu, na Terazijama ili Altini, moraju da se osećaju kao građani jedne evropske prestonice“, rekao je Vesić.

Podsetivši da je pre nekoliko godina obnovljen projekat izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac on je rekao da će do 2021. godine sva naselja na putu do Mladenovca, uključujući i naselja koja su već počela da dobijaju vodu, dobiti gradsku vodu i stabilno vodosnadbevanje.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je rekao da je za poslednje dve, tri godine Grocka preporođena. „Naravno uvek može više i bolje, ali u razgovoru sa građanima zaključio sam da smo vratili njihovo poverenje jer ono što obećamo to i uradimo“, rekao je on i dodao da saradnja između opštine i Grada Beograda nikada nije bila bolja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana