Vole novac, a ne vole vlast Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 10. 08. 2017. 20:27:16

Odluka Ministarstva kulture i informisanja o dodeli sredstava za finansiranje najboljih projekata iz tih oblasti i posle dva meseca tema je polemike.

novinenovinari23122015.jpg

Značajna sredstva, koja su mogla da budu iskorišćena za realizaciju  mnogo važnijih projekata, dodeljena su medijima koji vode otvorenu kampanju protiv predsednika Vučića i Vlade Srbije, ocenjuju predstavnici medija.

Najviše para, kažu oni, dobili su upravo mediji čija se uređivačka politika zasniva na blaćenju vlasti, a nisu prošli projekti ni onih medija koje nazivaju provladinim.

Nešto u postupku ne valja, slažu se naši sagovornici. Ministarstvo raspisuje konkurs, mediji prijavljuju projekte, komisija odlučuje, a ne mala sredstava iz budžeta idu za projekte, za koje nema garancije da će ikada biti realizovani – tako postupak opisuju ljudi iz sveta novinarstva, koji nisu kivni što njihove kuće nisu dobile novac, ali neće ni da ćute pred činjenicom da su dobitnici sredstava mediji koji vode otvorenu antirežimsku kampanju.

Prvi put su se pobunili oni koji su dobili novac i to ovoj priči daje neočekivanu dimenziju, kaže Darko Zlojutro iz lista Alo. Oni su s jedne strane gadljivi na vlast, a s druge nisu na novac, kaže nass sagovornik.

Ne mogu da prozrem ni kriterijume ni motive, kaže Milan Lađević i dodaje da je jedino siguran u ono što vidi u praksi – da su pare dobili samo opozicioni mediji.

Nije problem u ministarstvu, problem je u mehanizmu koji prethodi donošenju odluke, kaže Darko Zlojutro i podseća da imamo situaciju da u komisiji sede oni koji novac dodeljuju matičnim kućama, a to, kaže,  niti su male pare niti smo mi toliko bogati da ih tako rasipamo.

Možda je rešenje da se sve poništi i postavi na zdrave osnove, slažu se naši sagovornici, jer je, iz perspektive običnog građanina neprihvatljivo trošenje novca na projekte koji, postoje samo u prijavi na konkurs, a u suštini nikada neće biti realizovani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pljusak i grmljavina

Max: 24°C
Min: 19°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana