Vanredna situacija u opštini Vlasotice, nema ugroženih Beta

DruštvoDrustvo Pocetna 03. 12. 2017. 10:07:27

Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno da na delu teritorije opštine Vlasotince nema ugroženog stanovništva.

zima-sneg-led-vodopad

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

„Obilne padavine i naglo otapanje snega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja“, navodi se u saopštenju.Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine.

To je urađeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

“Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine”, navodi se u saopštenju MUP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 3°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana