Vladika Arsenije: Bolnica za ponos Srbije Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 19. 03. 2018. 15:53:49

Vladika niški Arsenije posetio je Klinički centar Niš i tom prilikom ocenio da je nova zgrada zdravstvenog centra, najsavremenija od svih bolnica koje je obišao do sada i da treba da služi na ponos svim Nišlijama, ali i celokupnom stanovništvu Srbije.

klinicki-centar-nis-prinskrin

Tokom obilaska, vladika je dao i svoj blagoslov Upravi niškog Kliničkog centra, za podizanje paraklisa- bogomolje, koja bi već do kraja godine trebalo da bude sagrađena u bolničkom krugu.

On je, prvi put od početka službovanja na mestu vladike niškog, u pratnji rukovodstva Kliničkog centra Niš, obišao novoizgrađenu i rekonstruisanu zgradu, te je imao priliku, da se upozna sa svim uslovima za lečenje pacijenata koje sada ova zdravstvena ustanova ima, ali i da vidi najsavremeniju opremu koja je smeštena tu.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što danas možemo da ugostimo vladiku niškog Arsenija i da sa ponosom pokažemo šta je Niš i jugoistok Srbije, zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, Vladi i resornom Ministarstvu dobio, kada je reč o lečenju i zbrinjavanju pacijenata“, rekao je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor niškog Kliničkog centra.

Kako je dodao, KC je sada po opremljenosti u rangu sa svim svetskim i evropskim bolničkim centrima, a poseta vladike je još jedna potvrda da rade dobru stvar.

Vladika niški Arsenije je tokom obilaska imao prilike da se upozna sa radom jednog od najsavremenijih Urgentnih centara koje Srbija ima, ali i da se uveri da pacijenti koji se ovde operišu i oporavljaju na Klinici za anesteziju imaju najbolje moguće uslove.

Vladika je i pozdravio ideju i dao blagoslov Upravi KC Niš za izgradnju paraklisa, čija će vrata biti otvorena svim vernicima.

„Želim da se zahvalim svim nadležnima u Upravi i zaposlenima na srdačnom prijemu i mogu da iskažem svoje impresije, jer nijedna bolnica u kojoj sam bio nema ovakve uslove kao niški Klinički centar i drago mi je što grad Niš ima ovakvu bolnicu koja je ne samo ponos Srbije već i ovog dela Evrope“, poručuje vladika.

Kako je rečeno na sastanku, sve potrebne dozvole za izgradnju bogomolje bi trebalo da budu gotove vrlo brzo, tako da je, kako su naveli u Upravi KC Niš, realno da ona bude sagrađena do kraja ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana