Vlada poslala sušače vlage za poplavljene kuće u Kraljevu

Društvo 16. 03. 2016. 14:33:06

Vlada Srbije poslala je sušače vlage za 125 poplavljenih domaćinstava u Kraljevu, a za najugroženije stanovnike Grdice izdvojena je pomoć od pet miliona dinara, izjavio je danas koordinator Kriznog štaba Kraljeva za saradnju sa Vladom Aleksandar Erac.

vucic107032016.jpg

On je dodao da raspodela sušača počinje sutra, dok će stanovnici Grdice dobiti kartice u odredjenim iznosima, pomoću kojih će moći da kupe osnovne potrepštine.

Erac je rekao da je Kraljevo uputilo zahtev Vladi Srbije za pomoć prilikom potrošne električne energije, s obzirom da su aparati za isušivanje veliki potrošači struje.

„Mi smo uputili zahtev Vladi da ovaj moment uzmu u razmatranje, pošto je velika potrošnja električne energije kada rade sušači. Elektroprivreda Srbije ima razumevanja, da za jedan deo utrošene struje tokom rada sušača, oslobodi gradjane ovog troška“, kazao je Erac.

Gradonačelnik Kraljeva, Tomislav Ilić, izjavio je da je u poplavljenim delovima Kraljeva osim kuća poplavljeno i oko 150 pomoćnih objekata, kao i da još nije utvrdjeno koliko je poljoprivrednog zemljišta poplavljeno, jer se voda još nije povukla.“U kontaktu samo sa Ministarstvom poljoprivrede koje će nam pomoći da obidjemo poplavljeno poljoprivredno zemljište, kako bismo utvrdili koji su usevi poplavljeni, nadam se, početkom ove ili tokom naredne nedelje“, rekao je Ilić.

Gradonačelnik Kraljeva je izjavio da je Vlada obećala pomoć za sanaciju oštećenih objekata u poplavama i da će sutra kompletno biti završen njihov popis.

Ilić je naveo da je se na poplavljenim područjima sprovode sve higijenske mere, dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana