Viktorija grupa razmatra ponude za strateška partnerstva Beta

EkonomijaEkonomija Pocetna 23. 11. 2017. 17:19:23

Viktorija grupa je danas saopštila da kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji stalno dobija i razmatra opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, „merdžere“ i „akvizicije svog poslovnog sistema“ ili svojih preduzeća.

victoria-group

Mediji u Srbiji su danas preneli da su za kupovinu Viktorija grupe zainteresovana dva strana fonda „Jork kapital menadžment“ i „Elements kapital partners“. Oni su potvrdili da nameravaju da otkupe akcije Viktorija grupe i ulože 100 miliona evra u tu srpsku grupaciju da bi je stabilizovali, i da zaposle još 500 ljudi.

Ta kompanija u vlasništvu Milije Babovića i Zorana Mitrovića, a udeo u vlasništvu ima i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), saoopštila je da ne želi da komentariše planove i razgovore s potencijalnim partnerima, a naglašava da se sve poslovne operacije Viktorija grupe odvijaju nesmetano.

Viktorija grupa ima dugogodišnju saradnju sa velikim brojem domaćih, regionalnih i evropskih agrobiznis kompanija, a svoje proizvode od suncokreta, soje koja nije genetski modifikovana i uljane repice, plasira na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta, sa fokusom na tržište Evropske unije.

U saopštenju Viktorija grupa podseća da je sa 178 miliona evra izvoza prošle godine, medju deset najvećih izvoznika Srbije.

Od osnivanja 2001, delatnost Viktorija grupe obuhvata otkup i trgovinu uljaricama i žitaricama, preradu uljarica i proizvodnju gotovih i polugotovih proizvoda za ljude i životinje, hemofarmaceutskih i bioloških proizvoda za veterinu.

Viktorija grupa zapošljava 1.500 ljudi u osam lokalnih zajednica, a saradjuje s više od 40.000 poljoprivrednika i više od 300 kooperanata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana