Vesić:Šabić kao pre Janković – zloupotrebljava funkciju Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 01. 11. 2017. 13:39:20

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ponaša slično kao i bivši ombudsman Saša Janković i da zloupotrebljava funkciju u političke svrhe.

goran vesic gradski menadzer

„Kandidat u pokušaju za gradonačelnika Beograda Rodoljub Šabić u poslednjoj godini svog mandata je očigledno odlučio da se bavi politikom po ugledu na svog druga Sašu Jankovića koji je na isti način zloupotrebljavao funkciju zaštitnika građana pre nego što se kandidovao za predsednika“ rekao je Vesić.

Vesić je, u izjavi dostavljenoj Tanjugu, podvukao da Grad Beograd sprovodi sve postupke po zakonu što se, navodi, za Šabića ne bi moglo reći.

„Na sva postavljena pitanja daćemo odgovore institucijama koje su nadležne. Šabić, koji je politički potrčko opozicije, neće uspeti da zaustavi ovaj projekat i oduzme pravo penzionerima da dobijaju popuste. Hiljade penzionera koji od jutros čekaju u redovima za senior karticu dali su danas najbolji odgovor na ovaj bedan Šabićev pokušaj“ istakao je gradski menadžer.

Šabić je danas ponovio da je pokrenuo postupak nadzora jer je, uvidom u Centralni registar, kaže, utvrđeno da Gradska uprava grada Beograda, iako po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti dužna, nije prijavila zbirku koja sadrži podatke o korisnicima „Senior kartice“ i nije prethodno obavestila Poverenika o nameri da takvu zbirku uspostavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 13°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana