Vesić:Na prostoru „Šećerane“ objekti za kulturu,IT sektor… Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 15. 10. 2018. 19:05:06

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će na prostoru stare fabrike šećera na Čukarici biti napravljen čitav niz objekata za kulturu, IT industriju, kreativnu industriju.

Beograd, 15. oktobra 2018. - Odrzana je konferencija za novinare povodom proslave Dana slobode, na kojoj ce biti obeležzeno 100 godina od oslobodjenja Beograda u Prvom i 74 godine od oslobodjenja grada u Drugom svetskom ratu. Govorili su zamenik gradonacelnika Goran Vesic i predsednik Skupstine grada Nikola Nikodijevic. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

„Vlada Srbije i Grad Beograd će u narednom periodu otkupiti “Šećeranu“ i mi ćemo sve objekte koji se nalaze na tom prostoru obnoviti i napraviti čitav niz objekata za kulturu, IT industriju, kreatvnu industriju“, naveo je on na konferenciji u Starom dvoru na kojoj je najavljena manifestacija „Dani slobode“.

U okviru te manifestacije, kojom će biti obeleženo 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, biće održan niz programa.

Jedan od njih je da će 19. oktobra, u staroj fabrici šećera na Čukarici, biti održana multimedijalna predstava koja će na autentičan način prikazati borbe i ratna dešavanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana