Vesić:Đilas napada ono što nije uspeo sam da uradi Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 27. 08. 2018. 16:08:21

Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da za pet godina koliko je bio gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas nije uspeo da preseli ni autobusku, ni železničku stanicu i naglasio da samo „lud i pokvaren čovek kakav je Ðilas može da danas napada preseljenje železničke i autobuske stanice iz centra grada, a da se dok je bio gradonačelnik zalagao da bude urađeno isto“.

„Pet godina Ðilas je bio gradonačelnik Beograda i nije uspeo da preseli ni autobusku, ni železničku stanicu. A nije da nije želeo. Promovisao je 2010. godine projekat Grad na vodi Miroslava Miškovića. Promovisala je vlast koju je vodio i projekat Menhetn na Balkanu koji je podrazumevao preseljenje železničke i autobuske stanice“ naglasio je Vesić u izjavi medijima.

Kako navodi Ðilas danas napada i projekat gondole od Beogradske tvrđave do Ušća, a sam je imao projekat gondole od Kalemegdana do Novog Beograda, tačnije do Delta Sitija.

„U tome se mi razlikujemo od Ðilasa jer mi planove razvoja Beograda sprovodimo, a on za građane ne radi ništa. Doduše uspešno radi za sebe“ rekao je Vesić i dodao da je Ðilas uspešan u ličnom bogaćenju dok je na vlasti.

„Kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio je imovinu, 2007. godine i to ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti 2016. prijavljuje, a od 2013. nije na vlasti, da samo u svojim nekretninama ima dva miliona i 22.000 evra vrednosti, plus četiri i po miliona evra za jednu zgradu i to nije četiri i po miliona, već puta dva – dakle to je 6.522.000 evra“ precizirao je Vesić.

Navodi da je Ðilas to sve „zaradio“ na vlasti u periodu od 2007. do 2012. godine.

„Kada tome dodamo 25 odsto vlasništva nad „Multikom grupom“, plus ostatak vlasništva u toj grupi dođemo do 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom od oko 180 miliona evra. A ništa nije proizvodio već je samo vladao. U tome je Ðilas svetski rekorder i najuspešniji političar na svetu“ zaključio je Vesić.

Ðilas je na svom Tviter nalogu objavio da je „samo lud čovek“ mogao da ukine postojeću železničku stanicu i prebaci putnike na privremene, kao i da sruši autobusku i prebaci saobraćaj na privremenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti