Vesić: Ðilas koristi nepogode za skupljanje političkih poena Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 25. 06. 2019. 17:15:29

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je  da bivši gradonačlenik Dragan Ðilas koristi nepogode za skupljanje jeftinih političkih poena.

Vesić je naveo da je od 2008. do 2013. godine u kišnu kanalizaciju uloženo 894 miliona dinara, a od 2014. do 2019. godine više od 1,3 milijarde dinara.

Odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini grada, Vesić je rekao da od 2008. do 2013. godine nije uložen nijedan dinar u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica koje su, dodao je, ključne jer povlače vodu iz kišne kanalizacije.

Kako je istakao, sadašnja gradska vlast je uložila 422 miliona dinara u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica.

Vesić je rekao da su prirodne nepogode takve da od njih nema potpune odbrane i ponovio da je ružno koristiti nepogodu za skupljanje političkih poena.

Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Ðilas je ranije danas odbacio kritike da je prethodna vlast odgovorna za neodržavanje mreže i rekao da je ranije Grad godišnje prosečno odvajao 200 miliona dinara za održavanje sistema kišne kanalizacije.

Dodao je da je za pet godina njegovog mandata izgrađen 91 kilometar nove vodovodne mreže i obnovljeno 98 kilometara, kao i 58 kilometara kanalizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 11°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana