Vesić: Za 4 godine u Surčinu urađeno 15 km puteva i ulica Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 09. 02. 2018. 15:27:13

Na teritoriji opštine Surčin u poslednje četiri godine urađeno je 15 kilometara ulica i puteva, za šta je izdvojeno skoro 570 miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Ulice 5. oktobra u Surčinu.

asfaltiranje03032016.jpg

Prema njegovim rečima, u toj ulici nije jedini problem bio nepostojanje asfalta, već i odvođenje kišne kanalizacije.

„Zbog toga smo u dogovoru sa opštinom Surčin izdvojili 10 miliona dinara za sanaciju ovog problema. Izgrađeno je 250 metara kišne kanalizacije, a biće urađen i odvod kako se voda iz Vojvođanske ulice ne bi prelivala u ovom pravcu“, rekao je Vesić.

On je ponovio da je u prethodne četiri godine urađeno 15 kilometara ulica i puteva na teritoriji opštine Surčin navodeći da je to samo deo problema, te da se mora uložiti još više.

„Kada je u pitanju putna infrastruktura ovde je u poslednje četiri godine uloženo više nego decenijama pre toga. U naredne četiri godine obezbedićemo mamograf i ultra zvuk za Dom zdravlja u Surčinu, ali i nastaviti da ulažemo u putnu infrastrukturu“, istakao je Vesić.

U Dobanovcima će se raditi kanalizacija i fiskulturna sala za osnovnu školu, naveo je i dodao da će se raditi i rekonstrukcija domova kulture u Boljevcima, Dobanovcima i Surčinu.

„Ne bi trebalo zaboraviti ni adaptaciju stare škole u Surčinu, koja će postati vrtić, kao ni izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona, koji će se nalaziti na teritoriji opštine Surčin. Osim toga, u planu je i izgradnja terena za golf i Lidla“, naglasio je Vesić.

Sve to, uz rekonstrukciju aerodroma, predstavlja najveće investicije na teritoriji opštine Surčin, dodao je Vesić.

On je istakao da će Surčin u narednih nekoliko godina postati vodeći deo Beograda kada je investiranje u pitanju.

Vesić je istakao da je politika sadašnje gradske vlasti da se svi delovi Beograda razvijaju pođednako.

„Nažalost, poslednjih decenija postojali su delovi Beograda u kojima su živeli građani prvog i drugog reda. Svi delovi grada moraju da imaju vodu, put, kanalizaciju i javni prevoz i upravo smo na tome radili poslednje četiri godine. Surčin je pravi primer koliko toga je pomereno unapred i koliko toga smo postigli“, rekao je Vesić.

On je istakao da je u poslednje četiri godine u razvoj prigradskih naselja uloženo 350 miliona evra, što je više nego u periodu od 2008. do 2012. godine, kada je uloženo manje od 100 miliona evra.

Predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša je izrazio zadovoljstvo zbog rekonstrikcije Ulice 5. oktobra koja će, kako je dodao, verovatno biti završena iduće nedelje.

On se zahvalio gradskim čelnicima što često dolaze u Surčin, jer to, naveo je on, znači da se u toj opštini nešto novo radi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 8°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana