Vesić: Uvodi se javna rasveta na 200 lokacija u gradu Domaći mediji

Lokalni 2016 25. 03. 2016. 16:55:39

Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Stevo Tatalović i šef Odborničke grupe SNS-a u gradskom parlamentu Aleksandar Jovičić obišli su danas Veliko Selo gde je, na incijativu meštana, postavljena javna rasveta u Omladinskoj ulici.

vesic08102014.jpg

Ovo je nastavak velike akcije u postavljanju javne rasvete u delovima Palilule i Beograda, gde ona ranije nije postojala, naveo je Vesić za Beoinfo. Trenutno se, kako je precizirao, na oko 200 lokacija u gradu postavlja javna rasveta, vrednosti 200 miliona dinara, dok će na teritoriji Palilule biti postavljena na 35 lokacija, u vrednosti od 35 miliona dinara.

– Kada je reč o Velikom Selu, postavljeno je deset betonskih stubova duž cele Omladinske ulice, koja vodi do fudbalskog igrališta i lokalnog kluba OFK „Dunav“. Vrednost investicije je oko 800.000 dinara i to nije jedina investicija koja je namenjena ovom kraju. Nedavno je u Veliom Selu u organizaciji Sekretarijata za privredu održana tribina, na kojoj su meštani, pre svih zemljoradnici koji se bave povrtarstvom, a po čemu je ovaj kraj poznat, obavešteni o subvencijama koje daje Grad Beograd – ukazao je gradski menadžer.

On je podsetio da se na Paliluli izvodi još nekoliko velikih radova – u Ulici borčanskih žrtava radovi su vrednosti devet miliona dinara, a za trotoar u Garsije Lorke izdvojeno je milion dinara.

Grad Beograd je, prema njegovim rečima, za Palilulu namenio 260 miliona dinara, od kojih je 150 miliona predviđeno za kanalizaciju i 113 miliona dinara za puteve.

– Za nas kao grad je veoma važno širenje kanalizacione mreže, zbog čega smo i doneli odluku da u narednih deset godina svaka kuća ima kanalizaciju, čija vrednost je 700 miliona evra, plus 300 miliona evra namenjenih za pet fabrika za preradu otpadnih voda – istakao je Vesić i najavio da će upravo jedna od tih fabrika biti napravljena u Velikom Selu, što će omogućiti nova radna mesta.

Vesić je podsetio da je politika ove gradske vlasti da svaki deo Beograda mora da ima vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz, bez obzira na to da li su to Terazije ili Veliko Selo, i zahvalio gospodinu Jovičiću jer je uložio veliki napor da gradske službe urade nešto za ovaj deo prestonice, koji je godinama bio zapušten.

Jovičić je podsetio da su najveći poljoprivredni izvoznici upravo sa teritorije Velikog Sela, odatle se snabdevaju sve prestoničke pijace, zbog čega je veoma važno da se ulaže u ovaj deo Palilule.

– Današnja akcija postavljanja osvetljenja u zoni lokalnog fudbalskog terena treba da omogući mladim talentima da imaju normalne uslove za treniranje, kako bi sutra postali vrhunski sportsti. A da bismo to postigli, moramo prvo da im damo svetlo, kao što i Velikom Selu moramo da obezbedimo put, vodu i kanalizaciju, kao elementarnu stvar u 21. veku – ukazao je Jovičić za Beoinfo i najavio uvođenje javne rasvete naredne sedmice na teritoriji Ovče, Borče i Koteža.

One Response to “Vesić: Uvodi se javna rasveta na 200 lokacija u gradu”

  1. XenonLight kaže:

    Dobra vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana