Vesić: Prohodne sve ulice prvog prioriteta Beoinfo, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 21. 03. 2018. 09:06:42

Sve ulice prvog prioriteta, kuda se kreće gradski prevoz, prohodne su i čiste se neprekidno, a po prestanku padavina kreće se sa čišćenjem ulica drugog i trećeg prioriteta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

saobracaj-ociscen-sneg-greb-tanjug

On je istakao da je noćas oko 3.30 časova sneg u Beogradu počeo intenzivno da pada i da se prema prognozi RHMZ-a očekuje da tako bude do podneva, dok će u popodnevnim časovima slabiti, ali se sneg očekuje i u naredna dva dana.

Vesić je podsetio i da se posle padavina pojavio veliki broj udarnih rupa na kolovozu i da je do sada sanirano 2.500 takvih slučajeva.

– Očekujemo nastanak novih oštećenja, a stanje je takvo jer kolovozi nisu obnavljani decenijama. Zato je Grad Beograd pre tri meseca angažovao kompaniju koja poseduje specijalno vozilo za ispitivanje stanja gradskih ulica. Taj kamion ima nekoliko instrumenata, među kojima su intrument za merenje stacionaže puta sa tačnošću od 30 centimetara, za statičko snimanje sa tačnošću od 10 centimetara, kao i intrument za dinamičko snimanje. U pitanju je mašina koja snima ne samo stanje puta i da li ima oštećenja kolovoza već i stanje podloge. Nakon te analize imaćemo apsolutno sve informacije o beogradskim ulicama. Taj posao će biti gotov do kraja jula, a očekujemo da dobijemo kompletne podatke u septembru. Na osnovu toga ćemo doneti novu odluku o mrežama puteva na teritoriji grada Beograda i odrediti prioritete nakon što dobijemo egzaktne podatke o stanju ulica. Tako ćemo znati gde je sanacija najhitnija i moći da napravimo plan redosleda rekonstrukcija. Odmah po prestanku padavina počinje rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice neznanog junaka do Belog dvora. Ta ulica je imeđu ostalog oštećena tokom izgradnje nove američke ambasade zbog velikog broja kamiona koji su tuda saobraćali. Plan i raspored rekonstrukcija ulica koji ćemo napraviti je veoma važan jer beogradske ulice decenijama nisu adekvatno sređivane – kazao je Goran Vesić za TV Pink.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana