Vesić: PKB – primer kako se Ðilas bogatio Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 20. 09. 2018. 13:07:15

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kritikuje u autorskom tekstu za „Nin“ prodaju PKB i drugih resursa, a član predsedništva SNS Goran Vesić uzvraća da je upravo PKB klasičan primer kako se Ðilas bogati – uvek na račun i štetu građana.

sns19012016.jpg

 

Povodom kritika Dragana Đilasa u vezi sa prodajom PKB-a, a član predsedništva SNS Goran Vesić kaže da je upravo PKB klasičan primer kako se Đilas bogati  – uvek na račun i štetu građana.

Vesić kaže da Đilas „izgleda može da prežali i kada izgubi izbore, i kada izgubi stranku ali to što mu je iz ruke izmakao glavni politički plen, PKB, kap je koja je prelila čašu“.

On navodi da je u periodu od 2011. do 2013. godine dok je Đilas vladao PKB njegovom menadžmentu koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna država oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza.

„Tako je Đilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima da bi pokazao da uspešno vodi PKB. A potom su njegovi direktori zadužili PKB kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra!? A zatim je za te ‘velike uspehe’ nagradio svoje ‘menadžere’ tako što je pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da im isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi!? Opet od para građana. Tu sramnu odluku odmah smo poništili“, poručuje Vesić.

Kako navodi Vesić, Đilas je planirao bonuse samo za direktore.

„Radnici ga nisu interesovali. Ti genijalni Đilasovi direktori poznati su po tome da su od gradskih para kupili krave sa većim rogovima nego što je to bilo predviđeno za ulazak u boksove za automatsku mužu. Pa su se Đilas i njegovi genijalci – direktori setili da kravama seku rogove!? Sada priča kako je želeo da zaposlenima podeli deset odsto akcija. Hteo, samo što to kada je bio vlast nikome nije rekao, i svega se setio posle pet godina. To se zove naknadna pamet. Brinuo je samo o svojim direktorima pa i danas u NIN-u kuka za njihovim bonusima“, navodi Vesić.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe Srpske napredne saopštava:

Dragan Đilas, tajkun i jedan od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope je ponovo pokazao da je licemerje njegova glavna odlika. Čovek koji je od dece oteo Pionirski grad kako bi napravio kuću Velikog brata, razvijao rijaliti program u Srbiji, a sebe nastavio da bogati, u najmanju ruku bi morao da se stidi i izvinjava a ne da ljudima koji se iskreno bore za dobrobit naše zemlje i dece, drži lekcije.

Đilas se ne stidi ni svojih afera ni lopovluka, a sada je otišao i korak dalje jer se otvoreno sprda sa Fiat-om koji je za nas od velikog značaja i za čiji se opstanak borimo. Radi podsećanja, kada je Fiat u pitanju, u sastavljanju tajnog ugovora lično su učestvovali i Đilas i Jeremić, osvedočeni prevaranti. Pored svega ovoga Đilas potcenjuje sposobnost i inteligenciju našeg naroda, koji mu je očigledno dobar samo kada od njega uzima pare. Predsednik Aleksandar Vučić je molio naše kineske prijatelje da makar nešto od novih savremenih, inovativnih tehnologija dođe u Srbiju i da se na taj način ekonomski ojačamo, ali nažalost lopov Đilas je i ovo iskoristio za jeftinu sprdnju.

Na kraju, sve ovo posmatrajući, građani jasno mogu da vide kako Đilas, Jeremić, Obradović poznati lopovi, tajkuni, prevaranti, lažovi, nasilnici neće prezati ni od čega i da će bez osećaja i najmanje sramote učniti sve samo da se vrate na vlast i nastave pljačku i lično bogaćenje. Na sreću, uveren sam da to građani neće dozvoliti i da će kao i do sada dati podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, saopštava SNS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana