Vesić osudio grafite na mađarskoj ambasadi u Beogradu Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 23. 04. 2019. 16:15:33

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su ispisani na ambasadi Republike Mađarske u Beogradu.

madddddjarska-ambasada,-grafiti-tanjug

Vesić je u ime Beograda najoštrije osudio grafite koji su osvanuli na zgradi mađarske ambasade, ističući da je Beograd uvek bio kosmoplitiski i antifašistički grad čijim stanovnicima je strana svaka mržnja prema ljudima bilo koje vere ili nacije oni bili.

„Nažalost, u našem društvu ima sve više govora mržnje i pretnji nasiljem. Tako je opozicioni političar Sergej Trifunović pre desetak dana javno pretio Mađarima pred svojim pristalicama“, kazao je Vesić.

Napominje da kada jedna javna ličnost sebi dozvoli da javno preti Mađarima koji žive u Srbiji tada je to i poziv fašistima i huliganima da iscrtaju kukaste krstove na mađarskoj ambasadi.

Zamenik gradonačelnika je naveo da Beograd najoštrije osuđuje taj, kako kaže, bezumni čin, kao što je upućena i osuda na govor mržnje Sergeja Trifunovića.

„To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina, a nadam se da će počinioci brzo biti pronađeni“, kazao je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana