Vesić: Obnovljeno 40 dečjih igrališta, do kraja godine još 17 Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 17. 10. 2017. 15:53:06

Obnovljeno je još jedno dečje igralište na Vračaru, između Mileševske, Hadži Ruvimove, Požarevačke i Ulice Tomaša Ježa, Na teritoriji grada, samo 2017, uređeno je 40 dečjih igrališta, a do kraja godine biće rekonstruisano još njih 17, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

igraliste-deca-vraccar-bi

foto Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Vračar Milan A. Nedeljković i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević obišli su danas obnovljeno dečje igralište između Mileševske, Hadži Ruvimove, Požarevačke i Ulice Tomaša Ježa.

Vesić je istakao da je dečje igralište urađeno prema propisanim bezbednosnim standardima, kako se u poslednje vreme rade i sva druga dečja igrališta u Beogradu. Posebno je naveo da je uređenje igrališta urađeno u saradnji sa stanarima okolnih zgrada, koji su izneli svoje predloge za odabir rekvizita i mobilijara. – Reč je o participativnom urbanizmu, kako kaže struka, a ja to zovem narodni urbanizam, jer pitamo narod kakav park želi u svom okruženju – ukazao je gradski menadžer i zahvalio Opštini Vračar na dobroj saradnji u tom segmentu.

On je naveo da su za poslednje tri i po godine na Vračaru uređena četiri dečja igrališta, sedam skverova i tri sportska terena. Dok je na teritoriji grada, samo 2017, uređeno 40 dečjih igrališta, a do kraja godine biće rekonstruisano još njih 17, najavio je Vesić. – Smatramo da poboljšanje kvaliteta života naših građana podrazumeva da u blizini zgrada u kojima žive budu uređena dečja igrališta, zelene oaze i urbani džepovi za relaksaciju starijih. Takođe da se urede prilazi zgradama, koji nekada mnogo više znače za ljude koji u njima žive, nego neki kapitalni  projekti  – ukazao je gradski menadžer.

On je podsetio da pored obnove malih dečjih igrališta i urbanih džepova, Grad Beograd trenutno renovira neke od najvećih i najznačajnih parkova u prestonici. – U toku je prva faza rekonstrukcije parka na Ušću, vrednosti radova oko 240 miliona dinara, koja će se zbog obimnosti raditi u naredne dve godine. Posle ovog velikog projekta, park Ušće će postati najveći uređeni park na teritoriji Beograda, koji je do sada samo bio neuređena zelena površina. Takođe, počela je i obimna rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu, kao i Pionirskog parka, koji je specifičan zbog zaštićenih vrsta biljaka – ukazao je Vesić.

Nedeljković je dodao da su Vračaru najpotrebnije zelene površine i dečja igrališta, i najavio skori završetak rekonstrukcije dečjeg igralište na uglu Timočke i Ulice Jovana Rajića.

Obnova igrališta na Vračaru koštala je nešto manje od šest miliona dinara i finansirana je iz gradskog budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 13°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana