Vesić: Rad osnovni pokretač svih promena u društvu Pink, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 01. 05. 2018. 12:19:27

Gradski menadžer Goran Vesić obišao Postrojenje za prečišćavanje vode „Makiš 2” i razgovarao sa zaposlenima, koji rade na 1. maj.

makis-vesic

foto Beoinfo

Kako je tom prilikom precizirao, u javnom komunalnom sistemu Beograda danas su angažovana 1.822 zaposlena, od čega 475 iz „Gradske čistoće” i 437 iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

– Zahvalan sam radnicima koji su danas na radnim mestima kako bi sve u gradu normalno funkcionisalo, posebno znajući koliko veliku odgovornost imaju, naročito ljudi koji rade u „Vodovodu”. Svim radnim ljudima čestitam Praznik rada, koji je velik dan jer je simbol borbe radnika za njihova prava još iz davne 1890, kada je ustanovljen. Danas ima drugačiju simboliku jer danas slavimo rad kao osnovni pokretač svih promena u društvu – rekao je Vesić.

On je napomenuo da je prvi put u poslednjoj deceniji nezaposlenost u Beogradu pala ispod sto hiljada, te sada iznosi oko osamdeset hiljada.

– Najbolju poruku koju možemo da pošaljemo na Praznik rada jeste da ima više radnih mesta i da se nezaposlenost smanjuje – istakao je Vesić, dodajući da se u Beogradu radi na svaki praznik, što je pokazatelj da on ne staje i da napreduje.

Vesić je zajedno sa generalnim direktorom Draganom Đorđevićem obišao i komandno-laboratorijski centar ovog preduzeća, a Đorđević je tom prilikom podsetio da vodovod traje već 125 godina. On je naglasio da je, kao i uvek do sada, BVK u potpunosti spreman za isporuku vode i održavanje sistema tokom praznika. Vode ima dovoljno, u količini i kvalitetu koji su neophodni, poručio je on.

 

Nezaposlenost na rekordno niskom nivou

Gradski menadžer Goran Vesića čestitao praznik rada i rekao da Prvog maja slavimo rad, koji je osnovni pokretač napretka čovečanstva, kao i to da kao grad imamo razlog da budemo zadovoljni ovog Prvog maja jer je nezaposlenost u Beogradu prošle godine bila na rekordno niskom nivou.

– Prvi put posle deset godina nezaposlenost je pala ispod 100 hiljada. Procene Evropske komisije su da će nezaposlenost u Srbiji pasti. Predsednik Srbije je rekao da će nezaposlenost biti ispod 10 odsto u narednom periodu. Obezbeđivaće se radna mesta – istakao je Vesić za tv Pink.

On je dodao da će danas posetiti Javna preduzeća da se zahvali ljudima koji rade za Prvi maj.

– Oni rade da bi grad funkcionisao. A što se tiče promena u gradu, građani koji su prolazili Bulevarom vojvode Bojovića mogli su u nedelju videti novu čeličnu konstrukciju koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Beton halu. To je pasarela koju radimo – kazao je Vesić.

Kako ističe, pasarela će biti u funkciji početkom proleća sledeće godine, a u okviru prve faze postavljena je čelična konstrukcija koja povezuje Beogrdsku tvrđavu i sam prostor oko Beton hale.

– Biće urađeno spiralno stepenište i lift. Pored pasarele se nalazi skulptura koju su radili Ričard Dikon i Mrđan Bajić, a koja će biti podignuta na samu kućicu lifta – objašnjava Vesić.

Komentarišući Šapićeve kritike, gradski menadžer je rekao da je na njih navikao jer on kritikuje sve dobro što se uradi u gradu.

– Njemu očigledno smeta bilo šta pozitivno što se uradi. Inače, pre nedelju dana je postavio sliku česme koja je zatvorena i optužio grad, a onda sam ja na svom fejsbuku postavio sliku te česme i napisao da je to privatna česma i da sledeći put pre nego što nekog napadne može da se raspita šta je šta, a ne da priča bez osnove – ocenio je Vesić.

Kako kaže, najbolji odgovor svim kritičarima poput Šapića je to što je urađeno.

– Kada se bude završio plato na Slaviji, tu će biti jedan potpuno drugačiji trg. To je nešto što menja izgled Beograda. Trg Republike je naš najveći trg i za petnaestak dana biće raspisan konkurs za njegovo uređenje. On će biti potpuno popločan, biće sklonjene žardinjere, postojaće klupe za sedenje – istakao je Vesić.

On dodaje da je razgovarao sa premijerkom Brnabić i da bi Ministarstvo kulture trebalo da raspiše međunarodni konkurs za izgradnju opere i baleta.

– To je na mestu današnjeg Staklenca, tako da kada se to izgradi Trg Republike će biti pravi centralni trg. Predsednik Vučić je predložio da se u Beogradu uradi 50 novih fontana i mi smo analizirali njegov predlog, u tome su učestvovale sve nadležne institucije i uspeli smo da odredimo 54 lokacije na kojima je moguće uraditi fontane – kazao je Vesić.

On ističe da su posebno ponosni što će svaka prigradska opština u Beogradu dobiti po jednu fontanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 13°C

Sumaglica

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana