Vesić najavio izgradnju vrtića za oko 400 dece Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 14. 02. 2018. 18:18:08

Kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste“’Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd“, Goran Vesić, posetio je danas,u okviru izborne kampanje mesnu zajednicu „Branko Radičević“ u Lazarevcu, gde je razgovarao sa građanima i najavio nove projekte među kojima i izgradnju vrtića za oko 400 mališana.

lazarevac03082015.jpg

Navodeći da je u toj mesnoj zajednici već urađeno nekoliko stvari, Vesić je pomenuo asfaltiranje dve ulice – Vuka Karadžića i Valandovska.

Kako je dodao, plan je da tokom ove godine Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda izradi projekat kanalizacije. “Onda ćemo videti da sledeće godine obezbedimo sredstva za izvođenje radova na kanalizaciji. Osim toga, ovde je problem i toplifikacija na čemu ćemo raditi zajedno sa opštinom. Nastavićemo asfaltiranje ulica jer opština ima novca koji dobija od Grada. Nemaju novca da asfaltiraju sve ulice, ali imaju dovoljno da za one koje su najvažnije, rekao je Vesić.

Najavio je da će pored Osnovne škole “Knez Lazar“ biti izgrađen vrtić montažnog tipa površine oko 800 kvadratnih metara. Kapacitet vrtića biće oko 400 mesta, precizirao je Vesić i naglasio da na taj način u Lazarevcu više neće postojati lista čekanja za mesto u obdaništu.

“Za ovu mesnu zajednicu postoji mnogo planova i ono što je važno, svi su konkretni i u nekoj fazi izrade. Znamo koji su problemi i siguran sam da ćemo za četiri godine moći da konstatujemo da je sve o čemu sam danas govorio i urađeno“, kazao je Vesić.

On je u razgovoru sa građanima istakao da je politika sadašnje gradske vlasti da se više ulaže u prigradske opštine.

“Kada je u pitanju Beograd, prigradske opštine su bile zapostavljene. Mnogo se više ulagalo u centar grada i zbog toga većina prigradskih opština nema osnovnu infrastrukturu, a tu mislim na vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz“, rekao je Vesić i podvukao da je to nešto što svi moraju da imaju.

Kako je istakao u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih opština uloženo je oko 350 miliona evra, dok je u periodu od 2008.do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra. “Uložili smo skoro četiri puta više para. Problema ima toliko da nam ne bi bilo dovoljno ni 3,5 milijarde evra da ih rešimo, ali činjenica je da ulažemo mnogo više, da rešavamo probleme i da ne postoji nijedno naseljeno mesto u Beogradu gde nismo barem nešto uradili“, naglasio je Vesić.

On je naveo da je sadašnja gradska vlast zatekla 1,2 milijarde evra duga što je, kako kaže, oko 630 evra po glavi stanovnika, te da je od toga vraćeno 500 miliona evra bankama.

Prema njegovim rečima za taj novac moglo je da se izgradi 250 škola, 250 vrtića, tri i po Pupinova mesta ili da se uredi 5000 fasada. “Uspeli smo da stabilizujemo finansijsko stanje i Grad sada ima više para nego što je imao“, naznačio je Vesić.

U prestonici Srbije se sve više gradi, naveo je Vesić, i podesetio da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata i da svako ko dobije dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tog novca ulaže u razne projekte – vodovod, kanalizaciju, puteve, škole, vrtiće… “Kako bi se nastavilo sa realizacijom projekata, važno je da se nastavi ista politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, Grada Beograda, opštine i mesne zajednice“, istakao je Vesić i pozvao građane da na predstojećim gradskim izborima glasaju za izbornu listu “Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd“.

“Kao narod i kao država izgubili smo mnogo vremena na svađe i rasprave. Sada moramo da sprovodimo jednu politiku, da privlačimo investitore, obezbeđujemo nova radna mesta i sređujemo našu zemlju kako bi konačno bila uređena država u kakvoj građani zaslužuju da žive“, zaključio je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Ponedeljak
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana