Krnjača će konačno dobiti kanalizaciju Studio B

BeogradBeograd Pocetna 09. 11. 2018. 13:29:34

Gostujući u Jutarnjem programu Studija B, u stalnoj rubrici „Pitajte zamenika gradonačelnika Beograda“, Goran Vesić je najavio da će Grad početkom 2019. potpisati ugovor sa stranim investitorom o izgradnji kanalizacije na levoj obali
Dunava. On je podsetio da je jedna od ideja budućeg razvoja grada i uvođenje tramvajske linije od Slavije do Kalemegdana.

vesic-2610-stb-greb

Uz brojna pitanja koja svakog petka čekaju zamenika gradonačelnik, prvo na koje je Goran Vesić odgovorio bilo je vezano za projekat nove linije tramvaja. Naime, jedan deo Beograđana bio je prilično zainteresovan da nešto više sazna o Vesićevoj ideji o tramvaju koji bi išao centrom, od Slavije, ulicom kralja Milana, do Trga republike, preko Studentskog trga i Uzun Mirkovom do Kalemgdana. Saobraćajni fakultet je ponudio studiju, a realizacija tramvaja na liniji broj 1 biće tokom narednih godina. Ulica Kralja MIlana će time postati ulica kojom će ići samo tramvaj i biće dostupnija prolaznicima.Vesić je najavio da će šine za nju biti postavljene prilikom rekonstrukcije Vasine i Studentskog trga koja takođe počinje 2019.

Jedna od zanimljivih priča koja je pokrenuta tokom gostovanja ticala se i još uvek aktuelne priče o rekonstrukciji Trga republike. Zapravo, postoje dileme da li je pronađena Stambol kapija ili se možda radi o Vinterbeškoj kapiji.

Brojne komunalne teme su ovog petka prednjačile među pitanjima. Od krošnji drveća koje, prema tvrdnjama stanara u ulici Petra Martinovića, zaklanjaju uličnu rasvetu, do nedostatka signalizacije za automobile koji jure na Paunovom brdu. Posebno mesto imala su romska naselja u Kneževcu, na opštini Rakovica.

Uz žalbe o nelegalnoj gradnji koje se dešavaju u okviru višespratnica, bilo je i pritužbi na komunlani nered nekih dvorišta u gradu. Vesić je podsetio da, po zakonu o komunalnom radu, svaki vlasnik placa mora da održava isti, kosi travu i redovno ga čisti. U Višnjičkoj banji zabeležen je slučaj nelegalnog otkopavanja temelja i probijanja zgrade.

Vesić je u programu objavio vest koja je posebno dragocena za levu obalu Dunava. Krnjača će konačno dobiti kanalizaciju.

Pored razvoja leve obale Dunava, Vesić je najavio skoru izgradnju Doma zdravlja u Borči. Jedna od stvari koja muči Beograđane je izgradnja nove autobuske stanice.

Pošto je pas čovekov najbolji prijatelj, a Beograd grad koji, kao i svaki, vodi računa o kućnim ljubimcima, vlasnike pasa je, na kraju, zanimalo kada će biti izgrađeno groblje kućnih ljubimaca. Vesić je rekao da je to važan projekat za koji će Grad izdvojiti sredstva čim Urbanistički zavod bude odredio i lokaciju.

One Response to “Krnjača će konačno dobiti kanalizaciju”

  1. Gagi, dipl. ing. saobraćaja kaže:

    Kada je reč o saobraćaju od aktuelne gradske vlasti se do sada čulo više »nebuloznih« izjava, ali izjava da će »tramvajem br. 1 uskoro biti povezani Slavija i Kalemegdan« »nosi šnjuru« od svih predhodnih takvih izjava o saobraćaju. Prekopavati ulicu Kralja Milana, Terazije, Trg Republike, itd do Kalemegdana da bi se uvela tramvajska linija br. 1 Slavija – Kalemegdan, dok istovremeno tramvaj br. 2 prevozi putnike na relaciji Slavija – Kalemegdan, a pored toga od Slavije do Studentskog trga (Kalemegdan) saobraća i pet (5) trolejbuskih i jedna (1) autobuska linija, samo će dovesti do »infarkta« saobraćaja u centru Beograda, ali će zato »blagosloveno« delovati na projektante i građevince, da ne kažem privatne firme, a verovatno i za one koji su takvu odluku doneli. Inače, baš me zanima šta piše u studiji kojom moje mlađe kolege predlažu uvođenje tramvajske linije br. 1 Slavija – Kalemegdan, pogotovo imajući u vidu da sam i sam bio autor ili koautor više od 10 studija koje su svojevremeno urađene preko Instituta Saobraćajnog fakulteta, pa mi je dobro »poznat« odnos između naručioca studije i autora studije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana