Vesić: Kanalizacija u delu naselja Mali Mokri Lug Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 19. 02. 2018. 13:09:20

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u delu naselja Mali Mokri Lug čime će oko 50 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu.

kanalizacija-mmlug-bi

)   Vesić: Kanalizacija u delu naselja Mali Mokri Lug BEOGRAD, 19. februara (Tanjug) – Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u delu naselja Mali Mokri Lug čime će oko 50 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu. Vesić je istakao da radovi koštaju 28 miliona dinara, da će biti završeni krajem marta i da se izvode se u pet ulica: Biljane Jovanović, Bojadžijska, Vinogradska, Teodosijeva i Slobodana Berberskog. „Kada završimo radove, priključićemo kuće na postojeće kolektore koji se nalaze u ulicama Mihajla Todorovića i Vladimira Tomanovića i na taj način će ovaj deo Malog Mokrog Luga dobiti kanalizaciju. Na ovaj način smo počeli da rešavamo problem kanalizacije u ovom naselju jer veći deo naselja mora da sačeka vezu prema mokroluškom kolektoru koji se nalazi pored autoputa“, pojasnio je Vesić. Da bi se to uradilo, dodao je on, neophodno je da se ubrza proces deobe parcela i eksproprijacije kako bi se napravila veza Malog Mokrog Luga sa mokroluškim kolektorom. „Kada to završimo, a očekujemo da završimo do jeseni ove godine, onda možemo da raspišemo tender i da radimo kanalizaciju za kompletan Mali Mokri Lug kako bi svi građani koji žive u tom naselju imali kanalizaciju“, rekao je Vesić i dodao da je to deo plana da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju. Govoreći o radovima u Malom Mokrom Lugu, on je naveo da je u poslednje četiri godine urađena nova zdravstvena stanica, rekonstruisana Osnovna škola „Dragojlo Dudić“, urađena zgrada mesne zajednice, podeljeno 100 kanti za smeće, asfaltirane ulice, te da se trenutno izvode radovi u Prvomajskoj ulici. „Mislim da se u Mali Mokri Lug nije ulagalo više decenijama unazad. Znam da ovde postoji mnogo više problema, ali sasvim sigurno građani ovo naselja mogu da znaju da ih Grad Beograd nije zaboravio i da smo vrlo odlučni u tome da rešimo svaki problem koji psotoji“, rekao je on i dodao da građani Malog Mokrog Luga mogu da budu uvereni da će Grad Beograd vodi računa o razvoju tog naselja, te da će tako biti i ubuduće. (Kraj) amd/dž     NNNN

3 Responses to “Vesić: Kanalizacija u delu naselja Mali Mokri Lug”

 1. Sara kaže:

  Receno da ce radovi biti zavrseni do kraja marta!? Da li ima neko da dodje da proveri dokle su radovi stigli!? Oni su se tek pre par dana spustili do ulice Mihaila Todorovica. O asfaltu mozemo samo da sanjamo. Blato je vec 3 meseca. Kada se god prodje, radnici sede, piju i zabusavaju. Ostavili nam bagere i opremu u dvorista i na sred ulice. Smeta im sneg i kisa, tada ne rade. Sta su ocekivali u februaru i martu-tropske vrucine!?
  Ulica je slepa, daleko bilo neke nezgode, pozara, potrebe za hitnom pomoci, ne bi mogli da prodju.
  Jel ima neko na ovo da odreaguje!? Ko se pita za ovo!?

 2. Julka kaže:

  Zasto se gradjanima naplacuje 60.000,00 RSD za izgradnju kanalizacije kada u tekstu pise da grad Beograd finansira!?

 3. Igor kaže:

  Pozovite radnim danima u 7:15 u rubrici 5 pitanja 5 odgovora, tako sam i ja prijavio problem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana